Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Auto over de kop

Publicatiedatum: 12-9-2006 10:24:53

Ede - Een auto is maandagmiddag over de kop geslagen in Ede. Voor zover bekend was er enkel sprake van materiële schade. De vijf inzittenden zijn in elk geval voor medische controle overgebracht naar ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede.
De auto werd bestuurd door een 19-jarige inwoner van Hilversum. Bij hem in de auto zaten een 17-jarige vrouw uit Nieuwegein, een 17-jarige vrouw uit Maartensdijk, een 17-jarige vrouw uit De Bilt en een 18-jarige vrouw uit Nijmegen. Het gezelschap reed over de Edeseweg, komende uit de richting van Bennekom. De bestuurder had niet voortdurend het voertuig onder controle. Ter hoogte van de Sportparkweg reed hij tegen een vluchtheuvel aan en botste tegen een op de heuvel geplaatste lantaarnpaal. Vervolgens sloeg de auto over de kop. Toen agenten ter plaatse kwamen, was het vijftal al uit de auto. De auto is afgesleept en de brandweer heeft het wegdek schoongemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewonden in het verkeer

Publicatiedatum: 12-9-2006 10:24:32

Bennekom - Een 35-jarige fietsster uit Ede is maandagmiddag gewond geraakt (vermoedelijk hoofdletsel) in Bennekom. Zij reed op de kruising Dorpsstraat/Oude Kerkplein. Vanuit het Oude Kerkplein reed een 22-jarige Bennekomse automobiliste de kruising op. Deze gaf geen voorrang aan de voor haar van links komende fietsster. De Edese remde, verloor de macht over het stuur en kwam ten val. Zij is voor medische behandeling overgebracht naar ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede. Doorwerth - Een 70-jarige fietser uit Doorwerth raakte maandagmiddag ook gewond (vermoedelijk letsel aan het hoofd). Hij fietste over de Kerklaan in zijn woonplaats. Hij haalde op een gegeven moment een 13-jarige fietsster uit Oosterbeek in, maar kwam daarbij in de berm terecht. Toen hij weer het fietspad opwilde rijden, ging het mis. De man viel tegen de Oosterbeekse en kwam vervolgens met zijn hoofd op de grond terecht. Hij is voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Ede. Voor zover bekend zou de andere betrokkene lichtgewond zijn geraakt, maar was een bezoek aan het hospitaal niet nodig.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijzen ingevorderd

Publicatiedatum: 12-9-2006 10:24:11

Bennekom - De rijbewijzen van een 22-jarige Edenaar en een 41-jarige Bennekomse zijn maandag rond het middaguur ingevorderd. Beiden liepen op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom tegen de lamp. Op de genoemde weg mag maximaal 80 kilometer per uur worden gereden. De automobiliste bleek er met een snelheid van 131 kilometer per uur (gecorrigeerde snelheid) te hebben gereden. Even later kwam de Edenaar langs de controlepost. Zijn auto had dezelfde snelheid als die van de vrouw.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Controles Verkeershandhavingsteam

Publicatiedatum: 12-9-2006 10:23:50

Wageningen - Het Verkeershandhavingsteam (VHT) was maandag tussen 08.30 uur en 10.45 uur te vinden op de Grintweg in Wageningen. Er werd gecontroleerd op snelheid, het gebruik van de gordel en het dragen van de helm. In totaal 547 verkeersdeelnemers werden gecontroleerd; van dit aantal bleken er 35 de ter plaatse geldende maximumsnelheid te hebben overschreden.
Zwartebroek/Terschuur - Het VHT heeft maandag tussen 08.15 uur en 09.15 uur het verkeer gecontroleerd op de Eendrachtstraat in Zwartebroek en Terschuur. In totaal 35 passanten werden gecontroleerd. Eén persoon bleek in Zwartebroek te hard te hebben gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsster gewond; traumahelikopter ingezet

Publicatiedatum: 12-9-2006 10:23:26

Lunteren - Een 68-jarige vrouw uit Vrouwenpolder is maandagmiddag gewond geraakt (letsel nog onbekend). De vrouw fietste met haar man over de Hessenweg in Lunteren toen ze bij het afrijden van een helling de controle over het stuur verloor. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Zij is door een traumahelikopter voor medische behandeling overgebracht naar het UMC in Utrecht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse bromfietser krijgt drie bekeuringen

Publicatiedatum: 12-9-2006 10:23:06

Oosterbeek - Een 18-jarige Arnhemse bromfietser heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie bekeuringen gekregen. Surveillerende agenten reden die nacht over de N225. Over de rijbaan, gaande in de richting van Arnhem, zagen ze een bromfiets rijden. Het voertuig reed met een te hoge snelheid (85 kilometer per uur, gecorrigeerde snelheid). Hierop werd de bestuurder in Oosterbeek aan de kant gezet. Uit onderzoek bleek tevens dat de bromfiets niet verzekerd was. De Arnhemse bestuurder werd voor deze twee feiten bekeurd en kreeg een derde bekeuring voor het niet gebruiken van het verplichte fietspad. De bromfiets is meegenomen naar het politiebureau; justitie beslist wat er met het voertuig gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wagenings trio aangehouden voor baldadigheid

Publicatiedatum: 12-9-2006 10:22:38

Wageningen - Drie inwoners van Wageningen (twee 20-jarigen en één van 19) zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Generaal Foulkesweg. Zij bevonden zich daar in een tuin van een pand. Zij zouden er tuinmeubilair omver hebben gegooid. Hier is door omstanders iets van gezegd en toen de drie weigerden te vertrekken werd de politie ingeschakeld. Agenten kwamen ter plaatse en hielden de Wageningers aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053