Gemeente Leiden

Burgemeester Lenferink reikt KidsKisten uit in Leiden Noord

Maandag 11 september reikte burgemeester Lenferink geassisteerd door twee reuze lieveheersbeestjes de eerste KidsKist uit aan leerlingen van de basisscholen in Leiden Noord.

Op de feestelijk aangeklede schoolpleinen van De Dolfijn en De Singel stonden ruim 350 kinderen de burgemeester op te wachten. In een korte toespraak benadrukte de burgemeester het belang van veiligheid. Daarna verschenen 2 lieveheersbeestjes met een schatkist. Burgemeester Lenferink overhandigde de kist aan 2 kinderen van de scholen De Singel en De Dolfijn. Vervolgens lieten de leerlingen ballonnen met een lieveheersbeestje, het symbool van de strijd tegen zinloos geweld, op.

Een KidsKist is een kist met een schat aan informatie, lespakketten en spelletjes over zinloos geweld. De KidsKist is samengesteld door de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld en zal de komende jaren op de basisscholen worden gebruikt om kinderen te leren wat je kunt doen tegen pesten, agressie en geweld. Bij LWO komt ook een kist te staan. Deze kist kan door clubs en verenigingen worden gebruikt om zinloos geweld en fair play onder de aandacht te brengen.

De vier basisscholen in Leiden Noord (De Singel, De Dolfijn, De Viersprong en De Springplank), verenigd in de Brede School Leiden Noord, krijgen allemaal een kist. De kist wordt in de les gebruikt om kinderen bewust te maken dat pesten, agressie en (zinloos) geweld niet normaal zijn. Daarnaast leren ze wat ze zelf kunnen doen tegen pesten, geweld en agressie.

De uitreiking van de KidsKist is een initiatief van het project Leiden buitengewoon veilig. De kisten worden gesponsord door de woningcorporaties in Leiden, Districtsraad Leiden Noord en de gemeente Leiden.

Foto's zijn op te vragen bij Bureau Communicatie.

Nadere informatie:
Floor van Deursen, Bureau Communicatie, tel. (071) 516 5138.