Ingezonden persbericht


Swyx zet groei in Europese markt voort
Aantal eindgebruikers in Nederland gegroeid met 47 procent in het afgelopen jaar ~

12 september 2006 - Swyx, leverancier van op software gebaseerde IP-telefonieoplossingen, zag in het afgelopen jaar het aantal eindgebruikers in Nederland groeien met 47 procent. Deze groei is mede te danken aan de uitbreiding van het aantal resellers met tien procent.

Ook in de andere landen waar het bedrijf actief is, gaat het Swyx voor de wind. De van oorsprong Duitse organisatie zag het aantal eindgebruikers in Duitsland groeien met 53 procent tegen een uitbreiding van het reseller-bestand met 36 procent. Ook in het Verenigd Koninkrijk wist het bedrijf zowel het aantal eindgebruikers als de groep resellers te vergroten. De groep Swyx-gebruikers groeide daar met 54 procent. Het aantal resellers steeg met 21 procent.

De channel-strategie die het bedrijf eerder dit jaar presenteerde, lijkt zijn vruchten af te werpen. "Wij zijn er bewust mee bezig om in het verkoopkanaal meer in de diepte te gaan om een zo goed mogelijk afzetgebied te creëren.Onze partners ondergaan daarom ook voor toetreding een strenge selectie. Dat traject is zo streng omdat wij de beste resellers willen selecteren", vertelt Roland Finke, Country Manager Benelux bij Swyx.

"In de markt zien we een duidelijke groei in het aantal bedrijven dat overweegt over te stappen op IP-telefonie. De belangrijkste criteria vanuit het zakelijke spectrum zijn de extra functionaliteiten die een dergelijk systeem biedt, maar ook de verbetering van de productiviteit van de werknemers. Die groeiende belangstelling maakt het voor resellers aantrekkelijk om IP-telefonie aan te bieden", vervolgt Finke.

Kijk voor meer informatie op www.swyx.com.

(273 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Swyx
Het enige telefoniesysteem met toekomst.
Swyx ontwikkelt een op software gebaseerd telefoniesysteem dat werkt zoals iedere andere software-applicatie als e-mail, instant messaging en CRM, door het aanwezige datanetwerk en het bestaande server-park te gebruiken. Hierdoor profiteren organisaties van alle voordelen van business-class VoIP zonder dat zij in dure telefonie-hardware hoeven te investeren.

Daarnaast kan het Swyx-systeem uitgebouwd worden tot een krachtige business tool. Omdat een Swyx-systeem gebaseerd is op Microsoft Windows integreert het eenvoudig met de bestaande IT-infrastructuur. Het integreert zelfs met afzonderlijke zakelijke applicaties zoals beveiligingssystemen, office-applicaties, toepassingen voor finance en CRM en de customer support-omgeving. Hierdoor beschikt de organisatie over een overzichtelijk communicatiesysteem dat meegroeit met het bedrijf ongeacht de hoeveelheid personeel, vestigingen of locaties.

Swyx is opgericht in 1999. Momenteel heeft het bedrijf kantoren in heel Europa waarvan het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland gevestigd is. Vandaag de dag wordt Swyx gezien als marktleider op het gebied van IP-telefonie in de grote Europese landen. Swyx heeft meer dan 4.500 zakelijke organisaties in Europa geholpen het beste uit IP-telefonie en aanverwante applicaties te halen. Swyx staat bekend om zijn productinnovatie en begrip van de zakelijke markt. Persinformatie

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web:http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2005
PRWEEK UK - Number one in technology PR league, 2003, 2004, 2005 The Sunday Times - Top 100 best small companies to work for, 2005 The Holmes Report - Top 10 Multinational consultancies to work for, 2005 The Holmes Report - Best consultancy to work for, 2004 Financial Times - Top 20 best places to work, 2004 PRWEEK US - Fastest climbing technology agency, 2004