Politieberichten Binnensticht, 10.35 uur

Utrecht, 12-09-2006

Aanrander aangehouden

ZEIST/BUNNIK Een 39-jarige man zonder bekende woon of verblijfplaats is maandagmiddag aangehouden op de Grotelaan in Bunnik, nadat hij even daarvoor op de Odijkerweg in Zeist vier middelbare scholieren had aangerand. Het gaat om drie jongens van 13 en 14 jaar, en een meisje van 14 jaar.

Omstreeks 14.50 uur kreeg de politie een melding van het incident. Op de Odijkerweg troffen de agenten een groep hevig geschrokken jongeren aan. Ze waren op de fiets onderweg naar Odijk, toen ze de man tegenkwamen die op het fietspad liep. Hij draaide zich om en probeerde meerdere kinderen te betasten.

Met vijf eenheden ging de politie op zoek naar de man. Daarbij werden zij geassisteerd door een helikopter en een hondengeleider. Intussen kwam een melding binnen dat er een poging tot verkrachting had plaatsgevonden en dat de verdachte richting Rhijnauwen liep. Op de Grotelaan, waar hij uiteindelijk kon worden aangehouden, had hij ook nog een visser mishandeld.

De man is in verzekering gesteld en de politie heeft de zaak in onderzoek. Mochten er nog meer mensen zijn die zijn lastiggevallen door de man, dan wordt hen verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht: 0900 88 44.

Aangehouden voor heling

GROENEKAN Twee mannen uit Rotterdam (42 en 37 jaar) en een 28-jarige man uit Nieuwegein zijn maandagavond aangehouden op verdenking van heling.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie een melding dat vreemde mannen voor een pand op de Koningin Wilhelminaweg dozen inlaadden in een bestelbus. Op het moment dat de agenten arriveerden, reed de bestelbus net weg.

Op de Albert Schweitzerdreef in Utrecht kon de auto aan de kant worden gezet, waarna de drie inzittenden werden aangehouden. De lading van de bestelbus bestond uit 20 tot 30 computerkasten. De politie onderzoekt de herkomst van de computers en de betrokkenheid van de verdachten. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole

ZEIST Op de Amersfoortseweg heeft de politie van het Bureau Verkeer Onder Controle maandag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 20.00 en 22.15 uur passeerden 253 voertuigen de radar. Daarvan reden er 16 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 111 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.