Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 12-09-2006

Vrouw op brommobiel gewond bij ongeval
EMMER COMPASCUUM Maandagmiddag is een 80-jarige vrouw op een brommobiel gewond geraakt bij een ongeval. Ze reed over het fietspad langs het Hoofdkanaal. Een 38-jarige automobilist uit Enschede, die via het fietspad wilde keren, zag haar niet doordat er een bestelauto geparkeerd stond. Door de aanrijding viel de vrouw met haar brommobiel om. Met verwondingen aan haar been is ze per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. (06-178718)

Politie onderzoekt woninginbraken
EELDE Maandag overdag is ingebroken in een woning aan de Kooistukken. Daarbij is onder meer een dvd-recorder gestolen en een videocamera. Men is binnengekomen door een openstaand slaapkamerraam, via de container en het platte dak. De 35-jarige bewoner meldde de diefstal halverwege de middag.
In dezelfde straat is overdag bij een andere woning gepoogd op dezelfde wijze binnen te komen. Daarbij lukte het niet om het slaapkamerraam open te krijgen. De politie vraagt getuigen om eventuele informatie met betrekking tot deze inbraken door te geven. Wie heeft in de Kooistukken maandag overdag mensen op het dak zien lopen? De politie in Eelde is bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844.

Verdachten beroving aangehouden
ASSEN Maandagmiddag heeft de politie twee 17-jarige jongens uit Hoogeveen en Veenhuizen aangehouden, nadat ze een 80-jarige man uit Assen hadden beroofd. De man liep met zijn rollator op de Brink. De twee jongens liepen achter de man, waarbij een van hen de portemonnee uit de broekzak pakte. Daarna maakten ze zich uit de voeten. Diverse mensen waren hier getuige van. Met de informatie die zij doorgaven aan de politie konden de twee later worden aangehouden. Ze zijn beide ingesloten voor een nader onderzoek. (06-178724)

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging
ASSEN Maandagavond heeft de politie een 64-jarige man uit Assen aangehouden. Hij was met zijn scootmobiel op de Pelikaanstraat ingereden op een 65-jarige vrouw uit Assen. Even later had hij haar 65-jarige echtgenoot vastgegrepen en geslagen. De man is even later in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. De toedracht is nog niet bekend. (06-178795)

Scooter in brand
TAARLO Maandagmiddag is op de Kanaalweg een scooter spontaan in brand geraakt. De 18-jarige bestuurder uit Assen merkte plots dat zijn scooter in brand stond. De brandweer bluste de brand, maar de scooter is zwaar beschadigd.(06-178750)

Bouwkeet in brand
HOOGEVEEN Maandagnacht is brand ontstaan in een bouwkeet in de Pronckstraat. Agenten die snel ter plekke waren, konden de beginnende brand blussen met de brandblusser uit de dienstauto. De brandweer hoefde niet in actie te komen. De politie onderzoekt deze zaak verder. (06-178801)

Bezit drugs levert boete op
MEPPEL Maandagmiddag heeft de politie op de Blankenstein een 25-jarige man uit Meppel aangehouden, die in het bezit was van drugs. Bij de politie was een melding binnengekomen dat deze man op de carpoolstrook drugs stond te verkopen. Bij aantreffen bleek hij in het bezit van enkele zakjes, vermoedelijk speed. Na verhoor kreeg hij in overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 240 opgelegd. (06-178735)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 361280.