Politieberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 12-09-2006

Fietser aangereden

AMERSFOORT Een 16-jarige jongen uit Amersfoort is maandagmiddag op de Stationsstraat aangereden door een 51-jarige automobilist uit Amersfoort. Daarbij liep de jongen vermoedelijk een hersenschudding op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 16.15 uur kreeg de politie een melding van de aanrijding. Agenten troffen het slachtoffer liggend op straat aan met bebloed hoofd. Volgens een getuige was de jongen door rood gereden toen hij uit de Brouwerstunnel kwam en richting de Snouckaertlaan wilde oversteken.

De automobilist moest blazen en bleek te veel te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau wees uit dat de man een alcoholgehalte had van 310 ug/l. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.

Man vernielt ruiten

AMERSFOORT Een 31-jarige man uit Barneveld is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden wegens vernieling. In een flatwoning aan de Arendshorst had hij meerdere ruiten vernield.

Omstreeks 03.20 uur kwam bij de politie een melding binnen van ruzie op het adres. Daarbij werd ook melding gemaakt van een gesneuvelde ruit. Toen de politie arriveerde, stond de verdachte buiten. Hij zei van niks te weten, maar erkende even later wel op het adres te zijn geweest en erg veel te hebben gedronken.

De agenten constateerden dat meerdere ruiten waren gesneuveld. De bewoner had de vernielingen zien gebeuren en kon ook twee getuigen noemen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een 61-jarige vrouw uit Achterveld is in de nacht van maandag op dinsdag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 00.15 uur zagen surveillerende agenten de vrouw rijden op de Rijksweg A1. De bestuurster gaf bij het wisselen van rijstrook herhaaldelijk geen richting aan en reed ook meerdere malen half op de vluchtstrook. De agenten lieten haar volgen naar de Ruimtevaart, waar ze moest blazen. Ze bleek te veel op te hebben. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat ze een alcoholgehalte had van 420 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Rijden met ongeldig verklaard rijbewijs

AMERSFOORT Een 29-jarige Amersfoorter is maandagavond betrapt achter het stuur van een auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Ook bleek hij nog meerdere boetes open te hebben staan ter waarde van in totaal ruim 350 euro. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 22.40 uur rijden over de Coninckstraat en controleerden hem op de Hogeweg. Omdat hij de boetes niet kon betalen, is zijn auto ingenomen.

Winkeldief gepakt

AMERSFOORT Een 51-jarige man uit Nieuw-Amsterdam is maandagmiddag betrapt op winkeldiefstal van twee blikken bier. Medewerkers van de winkel aan de Hellestraat stuurden de man omstreeks 14.45 uur weg omdat hij een winkelverbod had. De man gaf gehoor aan dat gebod en liep de winkel uit, onder medeneming van de blikken zonder deze af te rekenen. De gewaarschuwde politie hield de man buiten aan en nam hem mee naar het bureau voor verhoor.