Deelgemeente Charlois Rotterdam

De Visser geplaatst!

Dinsdagochtend 5 september kreeg De Visser dan toch zijn vaste stek op het Charloisse Hoofd. (foto: fotopersbureau Cor Vos) Op dinsdagochtend 5 september kwam het er dan toch van: onder toch nog aanzienlijke belangstelling kreeg De Visser zijn vaste stek aan het Charloisse Hoofd.

De oorspronkelijke plaatsing was gepland op zondagmiddag 3 september, de laatste dag van de Wereldhavendagen, maar dit kon toen niet doorgaan omdat s middags een stormachtige wind opstak. Dinsdagochtend was de herkansing en nu staat De Visser toch op zijn plaats en kijkt hij voortaan uit over de Nieuwe Maas

De Visser, een kustwerk van 10 meter hoog, 20 meter breed en 8 meter diep met een gewicht van meer dan 5000 kilo, is een initiatief van kunstenaar / architect Ger C. Bout. Studenten van het Albeda College, de Haagse Hogeschool / TH Rijswijk en de Hogeschool Rotterdam hebben samengewerkt aan de totstandkoming van het kunstwerk. Studenten van het Rotterdamse Albeda College waren verantwoordelijk het in elkaar zetten en het lassen van het cor-ten stalen beeld en voor de bouw van de fundering. Studenten van de Hogescholen namen de berekeningen van de Visser op zich.