Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zuidkompas beste souvenir van Rotterdam Zuid

Een kompas waarvan de naald altijd naar het zuiden wijst, dat is de prijswinnaar van de prijsvraag voor het beste souvenir van Rotterdam Zuid.

Tijdens het grote Boulevard Zuidfeest op 9 september heeft wethouder Dominic Schrijer (werkgelegenheid en grote-stedenbeleid) de prijzen uitgereikt. De inzender van het winnende idee is Stella de Jong.

In mei schreven het Projectbureau Kansenzones van de gemeente Rotterdam en de deelgemeenten Charlois en Feijenoord een prijsvraag uit voor het beste souvenir van Rotterdam Zuid. Ondernemers en bewoners werden opgeroepen (samen) een uniek en typisch Zuid-souvenir te bedenken.

De jury had er een zware taak aan om de drie winnaars te benoemen. De negenentwintig inzendingen zijn stuk voor stuk de moeite waard. Uiteindelijk koos de jury unaniem de drie beste inzendingen.

Prijswinnaars

De eerste prijs - een buurtfeest of promotiecampagne t.w.v. 5.000,- - ging naar Stella de Jong, die een kompas bedacht waarvan de naald naar het zuiden is gericht. Hoewel zij het idee op persoonlijke titel indiende, nam haar collega van De Nieuwe Unie, Evert Peereboom, de prijs samen met haar dochter in ontvangst. De tweede prijs was voor Thomas van Zeijl van ResQ2, voor zijn Rotterdam Zuid-bester, een zuidwester met de tekst Rotterdam Zuid Best. Hij ontving van de wethouder een waardebon voor een luxe hotelovernachting en diner in Hotel New York. Jim van der Put van Studio Stad werd beloond met de derde prijs; een dinerbon te besteden bij restaurants die zijn aangesloten bij www.lekkeruitopzuid.nl. Zijn idee is het chocolaatje van Zuid met een afbeelding van de Hef.