Ingezonden persbericht


Centennial bestrijdt interne diefstal met verbeterde eindpuntbeveiliging ~ DeviceWall 4.5 helpt organisaties een balans te vinden tussen beveiliging en operationele flexibiliteit ~

Centennial Software, ontwikkelaar van IT-beveiligings- en asset management-oplossingen, presenteert vandaag DeviceWall 4.5, de nieuwste versie van de eindpuntbeveiligingssoftware. Deze versie controleert data die van het netwerk wordt gedownload naar draagbare opslagmedia. Daarnaast geeft DeviceWall 4.5 in zeer uitzonderlijke gevallen eenvoudiger gelimiteerd toegang tot bestanden en geeft een impuls aan nieuwe grafische interfaces.

DeviceWall 4.5 helpt organisaties met het beheren van de risico's die zij lopen door het gebruik van draagbare opslagmedia binnen het bedrijfsnetwerk. De software biedt IT-managers volledige controle over welke apparaten worden aangesloten op het bedrijfsnetwerk en welke bestanden van het netwerk gehaald worden.

Een belangrijke uitbreiding van dit product is de mogelijkheid om te controleren welke data er met behulp van draagbare media is gekopieerd. Hiermee wordt het voor managers niet alleen zichtbaar welke apparaten - zoals iPod's, USB-sticks en PDA's - worden aangesloten op het netwerk, maar ook welke individuele bestanden er door geautoriseerde gebruikers worden verplaatst.

DeviceWall is de eerste oplossing die systeembeheerders de mogelijkheid biedt om medewerkers tijdelijk toegang te geven voor het gebruik van draagbare opslagmedia. De aangepaste 'tijdelijke toegang'-feature maakt het voor de beheerders nog eenvoudiger om uitzonderlijke omstandigheden te beheren door tijdelijke toegang te verlenen aan specifieke apparaten. Nieuw zijn onder andere de grafische gebruikersinterface, en ondersteuning van de Apache webserver. Dankzij deze features heeft de IT-afdeling de flexibiliteit die nodig is om te anticiperen op veranderende eisen op het gebied van beveiliging in de organisatie

"Draagbare media vormen een behoorlijk beveiligingsrisico, maar zijn tegelijkertijd niet weg te denken uit het huidige bedrijfsleven", aldus Andy Burton, CEO van Centennial Software. "DeviceWall biedt een slimme zakelijke aanpak voor het beheren van dergelijke apparaten, waarbij flexibiliteit en betrouwbaarheid hand in hand gaan. Met DeviceWall kun je ongewenste verbindingen effectief voorkomen zonder over te gaan op drastische maatregelen zoals het dichtlijmen van de USB-poorten. In tegenstelling tot een totale blokkade ziet DeviceWall het verschil tussen geautoriseerde gebruikers en ongewenste apparaten en kan toegang real-time gewijzigd worden door systeembeheerders. DeviceWall heeft deze dynamisch beheermogelijkheden altijd geboden, maar de nieuwe versie biedt nog meer opties."

De controle op toegang tot bestanden van DeviceWall 4.5 archiveert de namen van gebruikte bestanden, de wijze waarop het bestand gebruikt is (gelezen/opgeslagen/naamswijziging/verwijderd), datum en tijdstip van gebruik, naam van de persoon die toegang heeft gehad tot deze informatie, de wijze waarop toegang is verkregen (bijvoorbeeld notepad.exe of explorer.exe) en of de poging geblokkeerd is dan wel toegestaan. De software slaat automatisch alle veranderingen in bestanden op en systeembeheerders kunnen ook handmatig de processen en bestandtypen controleren. Dit biedt IT-managers een zeer hoog niveau van controle waardoor ze pro-actief de gaten in het bedrijfsnetwerk kunnen identificeren en beveiligen.

"Wanneer je vertrouwelijke klant- en bedrijfsinformatie zo goed mogelijk probeert te beveiligen tegen intern dataverlies is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te hebben over hoe medewerkers verbonden zijn met het netwerk", aldus Cees Groot van MFSW. "DeviceWall 4.5 dekt een breed scala aan beveiligingsmogelijkheden voor opslagmedia af, van onderzoek naar initieel gebruik door middel van apparaatbeheer en beleidsvoorschriften tot aan het controleren van bestandsoverdracht voor forensische analyses. Dit houdt in dat Centennial een goedkope en eenvoudige oplossing biedt die direct in verband staat met de eisen die organisaties stellen."

DeviceWall 4.5 biedt bovendien een gebundeld op maat gemaakt beleid voor het samenstellen van een 'veilige lijst'. Hierop staan geautoriseerde apparaten, nieuwe installatieprocedures waarmee organisatie snel aan de slag kunnen en uitbreidingen voor de gebruikersinterface die het nog eenvoudiger maken om de software te implementeren en administreren. DeviceWall 4.5 ondersteunt ook de Apache webserver als alternatief voor IIS. DeviceWall 4.5 is nu verkrijgbaar en is beschikbaar als gratis upgrade voor klanten met een service- en onderhoudscontract.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Centennial Software
Centennial Software is een toonaangevend ontwikkelaar van applicaties voor de inventarisatie van desktopcomponenten en beveiligingsbeheeroplossingen. Centennial Software heeft momenteel meer dan vier miljoen licenties verkocht aan 'blue-chip' ondernemingen over de hele wereld. De oplossingen van Centennial Software zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van resellers en OEM-verkopers. De oplossingen zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het beter beheren van hun IT-infrastructuur, het voldoen aan regelgeving en het minimaliseren van operationele risico's. Meer informatie op: www.centennial-software.com.

Over MFSW Software en Detachering
MFSW Software en Detachering, gevestigd in Gouda, is partner van Centennial Software in de Benelux. MFSW levert sinds ruim 10 jaar oplossingen op het gebied van Software Asset Management, Tracking en Protection. Zie ook www.mfsw.nl en www.sam123.nl.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2005
The Sunday Times - Top 100 best small companies to work for, 2005 The Holmes Report - Best consultancy to work for, 2004 Financial Times - Top 20 best places to work, 2004 PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US - Fastest climbing technology agency, 2004