Ingezonden persbericht


Apple Expo: Acapela geeft Mac een stem
Acapela lanceert Infovox iVox, de eerste vocale oplossing voor Mac OS X

12- 16 september - Paris expo, Porte de Versailles, Educatie Centrum Acapela en haar partner AssistiveWare lanceren een nieuwe meertalige vocale oplossing voor Mac OS X bestemd voor blinden en slechtzienden: Infovox iVox. Een nieuwe stap vooruit in de toegankelijkheid van de Mac-toepassingen.

Bergen, België en Toulouse, Frankrijk. 12 september 2006 - Acapela Group, Europese leider in spraaktechnologie, zal te vinden zijn op de Apple Expo waar zij haar gamma producten speciaal voor Macintosh-gebruikers presenteert. Dit jaar wordt een grote noviteit gepresenteerd in de accessibility: de Infovox iVox, een oplossing die ontwikkeld is in samenwerking met distributeur AssistiveWare.

Infovox iVox is een oplossing die toestaat te genieten van de hoogkwalitatieve stemmen van Acapela in alle compatibele toepassingen met de Speech Manager van Mac OS X: TextEdit, Preview, Acrobat Reader, Proloquo, AppleWorks, etc., alsmede verschillende educatieve programma's. Infovox iVox kan gebruikt worden met de tekstlezer VoiceOver, geïntegreerd in Tiger. Het product functioneert met hetzelfde gemak op de Mac PowerPC en de Mac Intel.

De op dit moment beschikbare talen zijn: Nederlands, Vlaams, Frans, Amerikaans en Brits Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Noors en Zweeds. Acapela biedt een ruime keuze aan hoogkwalitatieve stemmen in iedere taal, zowel mannelijk als vrouwelijk en zelfs een Amerikaanse kinderstem.

"Dankzij onze samenwerking met Acapela Group hebben de gebruikers van Mac OS X wereldwijd eindelijk de beschikking over stemmen die nog niet eerder gecreëerd zijn voor de Mac," zegt David Niemeijer, Technisch Directeur van AssistiveWare.

"Acapela Group is trots op de al jarenlange samenwerking met AssistiveWare. Onze gezamenlijke inspanningen maken het mogelijk om de Apple 'community' innovatieve oplossingen te bieden zoals Proloquo, of bijvoorbeeld het nieuwe product VisioVoice, die aan een grote vraag van de markt beantwoorden," aldus Antoine Kauffeisen, Vice-President en Directeur Marketing van Acapela Group.

Distributie en beschikbaarheid : Infovox iVox is wereldwijd beschikbaar uitsluitend via AssistiveWare en de verkoopkanalen van Acapela. Advies verkoopprijs : 219 ¤ ex BTW voor de Europese talen (behalve de Scandinavische talen). Speciale verkoopprijs voor de lancering : 165 ¤ ex BTW tot 31 december.

Demonstraties van de Infovox iVox worden gehouden in de stands van Acapela en AssistiveWare, in het gebied 'Educatieve Oplossingen'. Voor een demonstratie of interview kunt u contact opnemen met het perscontact van Open2Europe.

Er zijn eveneens demonstratieversies beschikbaar op de website: http://www.assistiveware.com/infovox_ivox.php

Over Acapela:
Acapela Group, de Europese leider in spraaktechnologie, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van natuurlijke dialooginterfaces. Via hoogwaardige en rendabele applicaties, biedt Acapela bedrijven nieuwe interactiemogelijkheden aan. Het aanbod van de Group, richt zich op alle markten met een waaier van mogelijkheden : 23 talen en 50 stemmen.

De spraakoplossingen van Acapela Group zijn reeds op brede schaal toegepast in talloze diensten en applicaties, zoals sprekende portals, standaard berichtendiensten, contact centers, web en blogs, PDA's en iPods, interactieve games, e-learning programma's, hulpmiddelen voor mindervaliden en boordcomputers.

Als huidige nummer 1 in spraaktechnologie in Europa, en met name in de Noordelijke landen evenals het Midden Oosten, heeft Acapela zich op korte tijd een indrukwekkende klantenkring kunnen opbouwen met referenties zoals : Alcatel, Alva, Atos Origin, Bison Fûté, Bo Jo Tveter, Bosch Blaupunkt, Cegetel, Chronopost, Daimler Chrysler, Dolphin, Don Johnston, Franklin Electronic Publishers, Harman Becker, Intervoice, Magneti Marelli, MAAF Assurances, Navteq, PSA Peugeot Citroën, Telia, Temic, Texas Instruments, Tieman, Toby Churchill, Scandis, SFR en Siemens.

http://www.acapela-group.com

About AssistiveWare:
AssistiveWare is the worldwide leader in innovative assistive technology software for Mac that gives people back their lives. This includes award-winning KeyStrokes® and TouchStrokes® virtual keyboards, SwitchXS®, scanning on-screen keyboard, LayoutKitchen® panel editor and Proloquo® multi-purpose speech solution.

AssistiveWare is a trade name and registered trademark of Niemeijer Consult. SwitchXS, KeyStrokes, TouchStrokes, LayoutKitchen and Proloquo are trademarks or registered trademarks of Niemeijer Consult. All other trademarks are properties of their respective owners.

For further information, visit the website : www.assistiveware.com

Perscontact:
Jan Robijns
Open2Europe
+33 1 55 02 14 69
j.robijns@open2europe.com