Ingezonden persbericht


QlikTech in zee met Portland Europe

VAD gaat BI-pakket QlikView op brede schaal distribueren

Hoofddorp/Zoetermeer, 12 september 2006 - QlikTech, producent van het even geavanceerde als gebruiksvriendelijke Business Intelligence (BI)-pakket QlikView, heeft een overeenkomst gesloten met Portland Europe, distributeur van vernieuwende software met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Doel van deze overeenkomst is QlikView breed in de markt te zetten. Portland fungeert daarbij als value-added distributeur: het levert zijn klanten behalve het BI-pakket ook aanvullende diensten, zoals advies, training en support.

QlikView, gebaseerd op de revolutionaire AQL (Associative Query Logic)-technologie, onderscheidt zich van concurrerende BI-pakketten doordat het geen tijdrovend en geldverslindend traject vergt, maar zich in korte tijd laat implementeren. De applicatie stelt gebruikers op ieder niveau in staat snel en eenvoudig data te ontsluiten, analyses te maken en rapportages te produceren waarmee zij hun prestaties kunnen verbeteren. De software is bovendien multi-source, zodat het mogelijk is in één keer data vanuit verschillende bronnen te benaderen. Dankzij deze kwaliteiten leent QlikView zich voor de meest uiteenlopende organisaties: van bedrijven met vijftig medewerkers tot bedrijven met vijfduizend medewerkers. Om die reden heeft QlikTech, als enige BI-specialist in Nederland, ervoor gekozen zijn pakket via het partnerkanaal te distribueren.

"Wij hebben Portland als value-added distributeur van onze zakelijke analysesoftware aangesteld omdat dit bedrijf de afgelopen jaren aangetoond heeft als 'early adaptor' in staat te zijn nieuwe technologieën snel op waarde te schatten, te adopteren en in de markt te zetten. Portland weet als geen ander welke organisaties behoefte aan onze software hebben en welke markt het moet adresseren. Precies wat we zochten." zegt Rogier Verheij, Country Manager Benelux van QlikTech. "Portland gaat QlikView bij zijn klanten - resellers en integrators - positioneren als een nieuw product, een nieuwe vorm van dienstverlening, geschikt voor de volle breedte van de markt, waarmee zij additionele omzet en marge kunnen genereren."

Om die klanten optimaal te bedienen, zijn de medewerkers van Portland door middel van trainingen 'bijgeschoold'. Daardoor heeft de distributeur nu alle kennis over de drie digitale versies van QlikView (Professional, Enterprise en Analyzer) in huis die nodig is om zijn uitgebreide klantenkring via e-mailings, evenementen en demonstraties te informeren, te enthousiasmeren, te adviseren en - samen met QlikTech - te ondersteunen in zowel het presales- als aftersales-traject. Portland mikt daarbij in eerste instantie op het middelste gedeelte van de piramide: kleine en middelgrote resellers, met hun eigen consultants, die met name in het midden- en kleinbedrijf actief zijn en daar QlikView willen afzetten.

"Wij zien in BI een enorme groeimarkt, ook al is die op dit moment erg bedaard. QlikTech kan als frisse, nieuwe speler met zijn vernieuwende software die markt openbreken. Daar kunnen wij, samen met onze klanten, van profiteren", aldus George van Brugge, Algemeen Directeur van Portland Europe. "Dankzij QlikTech kunnen we nu ook het MKB van zakelijke analysesoftware voorzien, iets wat tot voor kort niet mogelijk was. Ook managers in die markt zitten te springen om informatie waarmee ze hun bedrijf kunnen sturen. Maar het verzamelen en verwerken van bedrijfsgegevens was met de traditionele BI-software altijd te kostbaar voor hen. Met QlikView bieden we hun nu een oplossing die dat probleem in één klap uit de wereld helpt."

Van links naar rechts: Rogier Verheij, Country Manager Benelux van QlikTech en George van Brugge, algemeen Directeur van Portland Europe

Over QlikTech
QlikTech is 's werelds snelst groeiende Business Intelligence-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van QlikTech, maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. Met de gepatenteerde technologie van QlikTech zijn reusachtige dataverzamelingen direct in het interne geheugen te manipuleren. Dit kan al op relatief simpele hardware, wat een betaalbare, brede implementatie van uiterst geavanceerde analytische applicaties binnen slechts twee tot drie weken mogelijk maakt. QlikView is voor eindgebruikers eenvoudig te leren en te gebruiken.

QlikTech heeft 4.393 klanten in 62 landen, verspreid over de hele wereld; elke werkdag komen er gemiddeld 10 klanten bij. Het bedrijf is opgericht in Zweden en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland (Hoofddorp) en Scandinavië. QlikTech werkt wereldwijd met meer dan 500 partners. Tot de klanten van QlikTech Nederland behoren onder meer: ADP, Panasonic, ThiemeMeulenhoff, Wegter Services en Schenker BV.

Voor meer informatie: www.qliktech.nl.

Over Portland
Portland Europe is in 1997 gestart als de eerste elektronische softwaredistributeur in de Benelux. Het bedrijf verkoopt, onder het motto 'Portland levert software, kwaliteit en eenvoud', via internet software en softwarelicenties aan meer dan duizend Europese resellers, die de producten snel kunnen downloaden op www.portland.nl.

Portland Europe heeft zich als softwareleverancier gespecialiseerd in aantrekkelijk geprijsde producten voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen die zich richten op het betrouwbaar maken en het eenvoudig beheren en beveiligen van hun netwerken, pc's en internetverbindingen. De softwarepakketten die Portland levert, kenmerken zich door eenvoudige installatieprocedures en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Portland Europe heeft de exclusieve Benelux-vertegenwoordiging van onder meer GFI, Kaseya, Alt-N Technologies, WebSpy en Qbik.

Voor meer informatie: www.portland.nl.



Ingezonden persbericht