Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 september 2006

Bushalte vernield

Enschede

In de nacht van maandag op dinsdag 12 september kwamen omstreeks 00.35 uur meerdere meldingen, dat er een harde knal was gehoord in de omgeving van de Wesselerbrink. De politie trof even later aan de Geessinkweg een totaal vernielde bushalte. Vermoedelijk door zwaar vuurwerk of een zelfgemaakt explosief werd de bushalte bijna geheel opgeblazen. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in naar een mogelijke dader. Deze is niet meer aangetroffen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. (06-116338)

Aanhouding wegens bedreiging

Enschede

De politie hield op maandag 11 september een 18-jarige Enschedeër aan wegens bedreiging en stalking. De verdachte viel een langere tijd zijn ex-vriendin, een 18-jarige Enschedese, lastig. De 18-jarige Enschedese deed hiervan aangifte. Tevens wordt de 18-jarige ervan verdacht in de Helmerhoek vernielingen te hebben gepleegd. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (06-116345)

Vrouw aangehouden wegens mishandeling

Enschede

Op dinsdag 12 september werd omstreeks 02.20 uur een mishandeling gemeld vanuit een woning aan de Floraparkstraat in Enschede. Een 32-jarige Enschedese was in genoemde woning op bezoek, toen er onenigheid ontstond tussen de 32-jarige en de 26-jarige bewoonster. Daarbij werd de 26-jarige door de 32-jarige geslagen. De politie hield de 32-jarige aan wegens mishandeling en sloot haar op voor nader verhoor. (06-116345)

Aangehouden winkeldief heeft nog negen dagen openstaan

Enschede

Op maandag 11 september werd om 17.55 uur vanuit een winkel aan de Zuiderhagen een winkeldiefstal gemeld. De politie trof de verdachte zittend voor het winkelpand en hield hem aan. De verdachte, een 44-jarige Enschedeër, bleek nog een straf te goed te hebben van negen dagen hechtenis. De verdachte, een veelpleger, is in verzekering gesteld en ter voorgeleiding opgesloten. Daarna zal hij zijn vonnis van negen dagen nog moeten uitzitten. (06-116203)

Agressieve winkeldief aangehouden

Enschede

Bij een winkel aan de Johan Wijnholtsstraat werd op maandag 11 september om 13.55 uur een man betrapt op het stelen van flessen drank. De verdachte, een 18-jarige Enschedeër, had de flessen drank in zijn broekspijpen verstopt. Op het moment dat de 18-jarige de kassa passeerde, zonder af te rekenen, hield het winkelpersoneel hem aan. In afwachting van de politie nam het personeel de man mee naar de kantine. Daar werd de verdachte steeds vervelender, schudde de flessen uit zijn broekspijpen en pakte een scherf op. Het personeel verliet de ruimte en sloot de deur af. De verdachte zag daarop kans via een raam aan de achterzijde het pand te verlaten. De politie kon hem evenwel kort daarna in de Othmar ten Catestraat aanhouden. Bij het overbrengen van de verdachte, beledigde hij de agenten, waarvoor hij eveneens een proces-verbaal krijgt. De 18-jarige betreft een veelpleger, waarop hij in verzekering is gesteld en opgesloten tot de voorgeleiding bij justitie. (06-116045)

Aangehouden wegens diefstal

Haaksbergen

De politie hield op maandag 11 september twee jongens aan wegens diefstal. Het tweetal, een 16- en een 17-jarige jongen uit Haaksbergen waren die dag betrapt bij een diefstal op hun school in Haaksbergen. De 16-jarige kon na zijn verhoor het bureau weer verlaten met een proces-verbaal. De 17-jarige werd in verzekering gesteld en voor verder verhoor opgesloten. (06-116003)

Vrouw aangehouden na diefstal tas

Enschede

De politie hield op maandag 11 september een 33-jarige Enschedese aan wegens diefstal van een handtas. De politie nam een mobiele telefoon, welke afkomstig bleek uit de gestolen handtas, bij de verdachte in beslag. De diefstal vond plaats op vrijdag 8 september vanuit een kantoorpand aan het Stationsplein in Enschede. De 36-jarige eigenaar had die dag, omstreeks 09.00 uur, even haar werkplek verlaten en liet haar tas onbeheerd achter. Collega's van de 36-jarige zagen in dit tijdsbestek een hun bekende vrouw, de 33-jarige Enschedese het pand binnen gaan en kort daarna weer verlaten. Kort daarop werd de diefstal ontdekt. De verdachte bekende de diefstal en kon na verhoor met een dagvaarding het politiebureau weer verlaten. (06-114667)

Inbreker aangehouden

Enschede

De politie hield op maandag 11 september een 26-jarige Enschedeër aan wegens inbraak in een woning aan het Paasweiplein in Enschede. De inbraak vond plaats op zondag 10 september tijdens afwezigheid van de bewoners. De politie kwam de inbreker op het spoor aan de hand van het door getuigen opgegeven signalement. De verdachte is voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. (06-115638)

Bromfietser gewond naar ziekenhuis

Harbrinkhoek

Een 16-jarige bromfietser uit Tubbergen is op maandag 11 september om 18.00 uur betrokken geweest bij een aanrijding. De jongen reed op het fietspad naast de Almeloseweg in Harbrinkhoek en ging in de richting van Tubbergen. Het fietspad is geschikt voor verkeer uit beide richtingen. Ter hoogte van een garagebedrijf werd de jongen aangereden door een 52-jarige automobilist uit Geesteren. De automobilist reed ook in de richting van Tubbergen en sloeg bij het garagebedrijf linksaf. Hij zag de bromfietser over het hoofd en reed hem aan. De bromfietser kwam ten val en raakte gewond. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-116234)

Computers buitgemaakt bij inbraak

Almelo

Bij een inbraak in een school aan de Sluitersveldssingel in Almelo zijn afgelopen weekend 10 computerkasten en 19 beeldschermen weggenomen. Een medewerker van de school ontdekte de inbraak op maandagmorgen 11 september. Onbekenden hebben vermoedelijk in het weekend van 8 september toegang tot het schoolgebouw verschaft en de computers ontvreemd. De medewerker heeft aangifte van diefstal gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-116075)

Aangereden peuter komt met de schrik vrij

Rijssen

Op maandag 11 september om 15.40 uur vond op de Walstraat in Rijssen een aanrijding tussen een auto en kind plaats. Een 49-jarige Rijssense reed in haar auto op de Walstraat in de richting van de Bouwstraat. De vrouw zag ineens een kind de straat oplopen en kon hem niet meer ontwijken. Het 2-jarig jongetje uit Rijssen werd geraakt en viel op straat. Ambulancepersoneel kwam snel ter plaatse en onderzocht de peuter. Hij bleek gelukkig niet gewond te zijn en kon met zijn vader mee naar huis. (06-116140)

Motorrijder gewond

Hellendoorn

Op de Reggeweg in Hellendoorn is op maandag 11 september om 17.15 uur een motorrijder gewond geraakt. De 63 jarige motorrijder uit Zutphen reed over de Reggeweg in de richting van de Kasteelstraat. Gekomen bij het tankstation werd hij aangereden door een 37-jarige automobilist uit Zutphen. De automobilist reed vanaf het tankstation de Reggeweg op. Hij zag de motorrijder over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De motorrijder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op. (06-116216)

Verdachte gestolen sieraden aangehouden

Enschede

De politie heeft op maandag 11 september om 13.30 uur een 41-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht sieraden te hebben weggenomen uit een woning aan de Amperestraat in Enschede. De 57-jarige eigenaresse deed op 20 augustus 2005 bij de politie aangifte van diefstal. Onbekenden hadden bij haar ingebroken en diverse sieraden meegenomen. Op maandag 11 september zag de vrouw plotseling haar 41-jarige buurvrouw lopen met oorbellen die bij de inbraak waren ontvreemd. Ze schakelde de politie in waarna de verdachte kon worden aangehouden. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. In het kader van het onderzoek is zij in de loop van de dag in verzekering gesteld. (06-105623)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588