AutoRai

SsangYong presenteert nieuwe crossover in Parijs

(9/12/2006)
De nieuwe crossover van SsangYong, de Actyon, beleeft zijn Europese debuut tijdens de autosalon van Parijs, eind september. De Actyon is een baanbrekend model met de lijnen van een elegante coupé en het stoere voorkomen van een SUV. De Actyon komt, naar verwachting, in de tweede helft van oktober naar Nederland.
Het Koreaanse SsangYong heeft een heel eigen signatuur als producent van opvallende, robuuste autoâs met moderne techniek. SsangYong voegt daar nu een nieuw model aan toe, de Actyon. Dit is overigens al de derde nieuwkomer die de Koreaanse fabrikant binnen een jaar op de Europese markt introduceert.

SsangYong wil met de Actyon een nieuwe trend zetten in het segment van de SUV crossovers. Het is een auto die het beste van twee werelden in zich verenigt. De sportiviteit en elegantie van een coupé en de robuustheid, ruimte en veelzijdigheid van een SUV. SsangYong is er zeer goed in geslaagd deze twee ogenschijnlijke tegenstrijdigheden in één ontwerp samen te smelten.

De SsangYong Actyon wordt leverbaar met een 150 pk sterke 2,3-liter benzinemotor en met een 141 pk sterke dieselmotor. Deze 3^e generatie commonrail dieselmotor is ontwikkeld door Delphi. De benzinemotor levert een koppel van 214 Nm vanaf 3.500 toeren per minuut en de dieselmotor levert een koppel van 310 Nm vanaf 1.800 t.p.m.. Bij de diesel is te kiezen uit tweewiel- of vierwielaandrijving, de versie met benzinemotor heeft vierwielaandrijving. Alle uitvoeringen zijn leverbaar met een automatische transmissie.

In het interieur zijn fraaie en kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt. De uitstekende zitpositie en de goed binnen handbereik geplaatste bedieningsorganen versterken het personenautogevoel aan boord van de Actyon. De standaarduitrusting is zeer compleet en is uit te breiden met interessante opties.

De SsangYong Actyon arriveert naar verwachting in de tweede helft van oktober bij de Nederlandse dealers. Prijzen, exacte specificaties en uitvoeringen zijn op dit moment nog niet bekend, maar SsangYong Nederland B.V. verwacht de Actyon met benzinemotor en vierwielaandrijving te kunnen aanbieden voor een bedrag onder de 28.000 euro.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster