1e persbericht van dinsdag 12 september 2006

Eindhoven, 12-09-2006 o Berichten uit de regio

Helmond: Politie houdt drie verdachten aan bij controle hangjeugd

Maandag rond 22.45 uur heeft de politie op de Johannes Vermeerlaan twee 23-jarige mannen en een 18-jarige man uit Helmond aangehouden. De politie controleerde de auto tijdens een controle naar overlast van jeugd in de Johannes Vermeerlaan. De 23-jarige passagier bleek een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich te hebben. In de auto bleek verder een gasdrukpistool te liggen. De drie verdachten zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek. Het wapen is in beslag genomen.

Helmond: Diefstal uit bedrijf

Maandag werd rond 23.15 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Breedijk. Uit het pand werden een portemonnee, een geldkistje en een fooienpotje weggehaald. Hierin zaten in totaal enkele duizenden euros. De voordeur is opengebroken om binnen te komen.

Deurne: Politie houdt verdachte aan van huiselijk geweld

De politie heeft dinsdag rond 00.55 uur in de woning van zijn moeder en stiefvader een 20-jarige man uit Deurne aangehouden. Hij kreeg deze avond ruzie met zijn 56-jarige vader uit Deurne. Dat gebeurde in de woning van de vader. Een vechtpartij ontstond, waarbij de 56-jarige man verwondingen opliep. De 20-jarige verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Middelbeers: Politie zoekt koeienopjagers

De politie is op zoek naar drie jongeren die maandagochtend rond 3.00 uur een aantal koeien hebben opgejaagd in een weiland aan de Hertog Janstraat. De beesten zijn daardoor op de weg terechtgekomen en zijn gaan rondzwerven. Daardoor ontstond een verkeersgevaarlijke situatie. Enkele kilometers verderop zijn de koeien aangetroffen en weer terug het weiland in gedreven. De politie vermoedt dat de daders uit Middelbeers zelf komen. Volgens een getuige is tenminste één van de jongeren door de actie erg vies geworden, en zaten zijn broek en T-shirt onder de modder. Mensen die weten wie en/of waar de jongeren zijn, worden verzocht de politie in Oirschot te bellen via 0900-8844.

Nuenen: Woninginbraak

Maandag werd tussen 13.15 en 22.30 uur ingebroken in een woning aan de Laan van Nuenhem. Sieraden, geld en zilverwerk zijn weggenomen. Aan de voorzijde werd de deur opengebroken om binnen te komen.

Oirschot: Diefstal uit woning

Maandag werd tussen 00.00 en 17.00 uur ingebroken in een woning aan de Snijdersstraat. De woning is open gemaakt via de brievenbus aan de voordeur van het pand. Uit de woning werd een laptop weggehaald.