Ingezonden persbericht


Uitgeverij Malmberg neemt LDC Publicaties over

Uitgeverij Malmberg en de Stichting LDC Beheer hebben overeenstemming bereikt over de overname van LDC Publicaties BV door Malmberg. LDC is uitgever van onder meer Optie, een lesmethode voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding en biedt daarnaast: trainingen, tests en consultancy op dit gebied. LDC heeft een omzet van circa vijf miljoen Euro en er zijn 35 mensen werkzaam. Zij worden allen mee overgenomen en blijven gevestigd te Leeuwarden.

Malmberg heeft de ambitie haar portfolio in het onderwijs uit te bouwen naar niet-leermethode-gebonden producten. Met de overname van Aromedia Educatief vorige maand en nu dus LDC breidt Malmberg haar educatieve activiteiten verder uit naar de markt voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) en verwerft daarmee een leidende positie in dit segment. De verkoop stelt LDC in staat om haar ambities te verwezenlijken: de positie in de onderwijsmarkt verstevigen, het marktaandeel in de zakelijke markt uitbreiden, het introduceren van nieuwe webbased tests en verdere groei van consultancy.

Over Malmberg:
Malmberg (www.malmberg.nl) is één van de grootste educatieve uitgeverijen in ons land en onderdeel van WSOY, de educatieve divisie van de SanomaWSOY Groep. Malmberg is marktleider in leermiddelen in het basisonderwijs en nummer twee in het voortgezet onderwijs. Bij Malmberg werken circa 350 medewerkers op twee locaties in Den Bosch en één in Amsterdam.

Over LDC:
Het werkgebied van LDC (www.ldc.nl) is de wereld van ruim 2.300 beroepen, 12.563 functienamen, 1.763 reguliere opleidingen en 9.637 cursussen. LDC Publicaties biedt (digitale) instrumenten, maatwerktoepassingen, trainingen, consultancy en tests op het gebied van loopbaanoriëntatie en -begeleiding, re-integratie en outplacement, waarmee gebruikers zich kunnen oriënteren in de wereld van opleiding en beroep..

Onder de familienaam Traject brengt LDC inspirerende en uitdagende digitale en webbased applicaties op de markt. Het unieke aan Traject is de koppeling van tests en vragenlijsten aan informatie over opleiding en beroep. LDC biedt de volgende applicaties: School Traject (VO), ROC Traject (BVE) en Loopbaan Traject (zakelijke markt).

//////////////////////// Einde persbericht /////////////////////////////


---



Ingezonden persbericht