Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Drie bekeuringen in verband met Gas terug

Publicatiedatum: 12-9-2006 12:21:40

Heteren - Een 16-jarige Heterense bromfietser heeft maandagavond drie bekeuringen gekregen. Die avond reed een agent op een motor over de Flessestraat in Heteren. Hij zag een bromfietser zonder helm, die de weg overstak. In het kader van het project Gas terug wilde hij de jongen controleren, maar deze ging er vandoor. Echter, bij een voetpadafzetting reed hij zich vast en kon de agent hem controleren. Het bleek dat de Heterenaar geen bromfietscertificaat bezat en dat zijn voertuig niet was verzekerd. Voor deze overtredingen en het niet dragen van een helm werd de jongeman bekeurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsster na botsing naar ziekenhuis

Publicatiedatum: 12-9-2006 12:21:20

Huissen - Een 69-jarige fietsster uit Huissen is maandagavond voor medische controle en behandeling overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. De vrouw was eerder die avond betrokken bij een ongeval op de rotonde Stadswal/Helmichstraat in haar woonplaats. Over de rotonde reed een 46-jarige Arnhemse automobiliste. Toen zij rechts afsloeg, verleende zij geen voorrang aan de voor haar rechts rijdende fietsster. Bij de botsing raakte de Huissense gewond (aan voet en elleboog). De GG&D is ter plaatse gekomen en heeft de Huissense overgebracht naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Autos beschadigd bij botsing

Publicatiedatum: 12-9-2006 12:20:58

Westervoort - Op de Klapstraat in Westervoort zijn twee autos met elkaar in botsing gekomen. Voor zover bekend was er enkel sprake van materiële schade.
Over de Klapstraat - komende uit de richting van het Emmerik - reed maandagavond een 37-jarige Westervoorter. Hij stuurde een bocht in en kwam op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht. Volgens de man moest hij uitwijken voor fietsers. Op de andere weghelft reed net een 41-jarige Doetinchemmer. De twee kwamen met elkaar in botsing.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Controle Verkeershandhavingsteam in Angerlo

Publicatiedatum: 12-9-2006 12:20:36

Angerlo - Het Verkeershandhavingsteam heeft maandag tussen 15.15 uur en 16.45 uur het verkeer gecontroleerd op de Dorpsstraat en de Rivierweg in Angerlo. In totaal 23 passanten werden gecontroleerd op snelheid, het gebruik van de helm en het dragen van de gordel. Op beide wegen werden geen overtredingen geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser rijdt weg na botsing met snorfietser

Publicatiedatum: 12-9-2006 12:20:15

Westervoort - Een 21-jarige fietser uit Westervoort is maandagmiddag in zijn woonplaats aangehouden, nadat hij was doorgereden bij een ongeval. Bij dat ongeval raakte een 20-jarige plaatsgenote gewond. De Westervoortse reed op een snorfiets over het fietspad van de Brugweg, gaande in de richting van Arnhem. Uit tegenovergestelde richting kwam de 21-jarige aanfietsen. Hij haalde op een gegeven moment een fietser in en kwam daarbij op de andere weghelft terecht. Daar reed net de Westervoortse. Een frontale botsing volgde, waarbij beiden ten val kwam. De vrouw raakte gewond (vermoedelijk kneuzingen en schaafwonden). Zij werd voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Zevenaar. Na de botsing fietste de jongeman weg. Er bestond een vermoeden wie deze persoon was. Agenten gingen daarop naar het huis van de fietser en troffen hem daar aan. Hij voldeed aan het opgegeven signalement. Hierop werd hij aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---