Digitale Gemeente Houten

Houtense Raadsleden organiseren soosavond jongerenvereniging OKE.

Iedere vrijdag avond wordt er in Sociaal Cultureel Centrum de Grund een SooS avond georganiseerd door een groot aantal vrijwilligers van Jongerenvereniging OKE. Echter had deze afgelopen vrijdag avond een bijzondere betekenis. Naast alle leden en vrijwilligers waren er ineens 5 raadsleden prominent aanwezig. De vrijwilligers van Jongerenvereniging OKE hadden een avondje vrijaf en konden ook gezellig een biertje drinken. Al hun taken die zij normaal gesproken op een vrijdagavond hebben werden overgenomen door de raadsleden. Jocko Rensen (PVDA), John Goes (CDA), Herman Geerdes (VVD), Andor van Dijk (Groenlinks) en Caspar Voorberg (Christen Unie). Deze raadsleden hadden hun avond vrijgemaakt om te ervaren wat de leiding op een normale vrijdagavond moet doen om alles in goede banen te leiden. Zij waren deze avond de vrijwilligers en hadden de leiding over OKE. De eerste plannen hiervoor waren in de verkiezingstijd al gemaakt. Tijdens de verkiezingstijd had Jongerenvereniging OKE een avond georganiseerd om de leden en politiek kennis met elkaar en met hun ideeën, te laten maken. Met de sturing van de vrijwilligers van OKE hebben de raadsleden vanaf zes uur s middags tot in de late uurtjes meegedraaid met de vereniging. De avond was niet anders dan de andere avonden, alleen nu stonden de raadsleden achter de bar, in de zaal en bij de deur. Een geweldig initiatief! En erg geslaagd! Een aantal leden reageerde met Toch niet weer zon avond. Maar toen zij merkte dat de raadsleden de vereniging runde werd het juist een hele leuke en gezellige avond.

Een gezellige avond met goede gesprekken waarin een hoop duidelijkheid werd verkregen over wat de politiek in Houten kan betekenen voor de jongeren. Als er een raadslid staat, dan moeten natuurlijk toch wel even die belangrijke vragen worden gesteld! Deze combinatie zorgde voor de juiste verhouding tussen de politiek en de jongeren. Er ontstonden veel gesprekken tussen de jongeren en de politiek. In deze gesprekken kon de jeugd, in een vertrouwde omgeving, op een makkelijke manier hun vragen aan de politiek kwijt. Hierdoor kon de politiek ook ervaren wat de jongeren zoal bezighoudt in Houten.

Even een paar korte reacties van de politiek:

John Goes: De OKE Soos bracht bij mij twee reacties teweeg, een van thuiskomst en een van verrassing. Thuiskomst omdat het geweldig is om te zien hoe mijn opvolgers zijn gekomen, volwassen geworden en weer nieuwe opvolgers opleiden,en een verassing om te zien hoe alles tegenwoordig dichtgetimmerd moet worden in gedragsregels onderling, om ervoor te zorgen dat de avond vrij is en blijft van ellende.

Caspar Voorberg: Op 8/11/06 waren wij, 'jonge' Houtense politici, te gast bij OKE. Een geweldige ervaring. Een gezellige sfeer zonder dat iemand ook maar de behoefte toonde om rottigheid uit te halen. En doe je dat wel, dan wordt je daar vriendelijk maar duidelijk op aan gesproken. Zelfs het dweilen aan het eind van de avond was ok. Veel respect voor alle leden en leiding van OKE.

Jocko Rensen: Een avond meewerken bij Oké was werkelijk Oké. Bezoekers, medewerkers en collega raadsleden, helemaal oké. Samen kunnen we ontwijken in Houten veranderen in ontmoeten. Een goed begin, als het aan mij ligt wordt het vervolgd.