Gemeente Weert

12 september 2006

Regio weert als paviljoen aanwezig tijdens de regio business dagen in eindhoven

De regio Weert timmert de laatste jaren duidelijk en op verschillende manieren aan de weg. Een belangrijk speerpunt is de samenwerking met Eindhoven als het gaat om economische ontwikkelingen. Om ondernemend Weert met al haar kwaliteiten sterker te profileren is er tijdens de Regio Business Dagen in Eindhoven dit jaar voor de eerste keer een Weerter paviljoen. Men kan dan kennismaken met de diversiteit van bedrijven in de regio Weert en ervaren hoe gedreven en vernieuwend zij bezig zijn. De ondernemers van het Land van Weert en Cranendonck en de gemeenten Weert en Nederweert heten bezoekers dan ook van harte welkom op het Weert-plein.

Daarnaast heeft de gemeente Weert in maart van dit jaar een symposium georganiseerd met de pakkende titel "Kracht door Samenwerking". Burgemeester A. Sakkers van Eindhoven en de heer B. van Gijzel van het Metaalhuis behoorden tot de sprekers.

Samenwerking bedrijven-gemeenten
De gemeenten en het bedrijfsleven in het Land van Weert en Cranendonck willen de verbinding slaan naar de grotere regio om samen de economische kansen te benutten. De contacten met Eindhoven, op slechts 35 km afstand, zijn er altijd geweest. Regionaal gezien willen ze zich nu letterlijk laten zien en praktisch aan de slag. Vandaar het Weert-plein op de Regio Business dagen in Eindhoven.

Praktische informatie
De beursdagen zijn op dinsdag 12 en woensdag 13 september 2006 van 14.00 tot 22.00 uur. Locatie: Beursgebouw Eindhoven, Lardinoisstraat 8, Eindhoven (achterzijde busstation en Bijenkorf). Het Weert-paviljoen is te vinden op het rechterbordes. Informatie ook via www.regiobusinessdagen.nl.
Overigens zullen ook burgemeester J. Niederer en wethouder S. Strous op woensdag een bezoek brengen aan de beurs.

Noot voor de pers,