Gemeente Wijk bij Duurstede

Bergbezinkvoorziening op Frankenweg

Nadat de afgelopen jaren in Langbroek en Cothen een bergbezinkvoorziening (BBV) is aangelegd, is Wijk bij Duurstede dit jaar aan de beurt. Op het Molenvliet wordt momenteel nog druk gebouwd aan een BBV en in december starten de werkzaamheden voor de aanleg van een BBV aan de Frankenweg. Die aanleg heeft consequenties, want er vinden ook andere werkzaamheden plaats.

Wat zijn de werkzaamheden aan de Frankenweg?

1. Aan de Frankenweg - of beter gezegd: eronder - komt een BBV te liggen.

2. Tevens wordt er een nieuw riool aangelegd vanaf de BBV tot aan de aansluiting met de Karolingersweg Zuid.

3. Half oktober start het omleggen van de waterleiding. Deze ligt nu op de plaats waar de BBV wordt gebouwd.

4. Voor al deze werkzaamheden is het onvermijdelijk om 18 bomen op de Frankenweg aan de zijde van wijk De Heul te kappen. Na de werkzaamheden plant de gemeente hiervoor 18 nieuwe bomen terug.

Wat is een bergbezinkvoorziening?
Bij hevige neerslag is het mogelijk dat de riolering het afvalwater niet meer kan verwerken, waardoor dit water dan via noodoverstorten rechtstreeks op het oppervlaktewater wordt geloosd. Ook bestaat dan de kans op wateroverlast in de straten.
De gemeente wil graag deze overlast verminderen en tevens de vervuiling van het oppervlaktewater beperken. Daarom worden zoveel mogelijk daken en wegen afgekoppeld van het riool en worden er bergbezinkvoorzieningen aangelegd.
Een BBV is een ondergrondse bak, die een deel van het afvalwater tijdens een hevige regenbui opvangt. Het vuil dat in dit water zit, krijgt zo de tijd om naar de bodem te zinken. Het resterende water dat wegstroomt naar het oppervlaktewater is dus een stuk schoner. Als de hoosbui is afgelopen, wordt het afvalwater met het bezonken vuil teruggepompt in het riool richting de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Gevolgen voor verkeer
Vanaf begin december sluit de gemeente de Frankenweg voor een periode van

5 maanden geheel of gedeeltelijk af. Het betreft het gedeelte tussen de kruising met de Steenstraat / Hordenweg / Boterslootweg en de afslag naar de Karolingersweg Zuid. Verkeer uit de wijk De Heul kan nog gewoon de wijk uit via de ontsluiting naar de Frankenweg. Ook kunnen de voetgangers en fietsers gewoon gebruik blijven maken van de fiets- en voetpaden. De omwonenden zijn inmiddels schriftelijk op de hoogte gesteld van de werkzaamheden. Samen met de bedrijven die het werk uitvoeren probeert de gemeente straks de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar helemaal wegnemen gaat niet. Uw begrip wordt hiervoor dan ook gevraagd.

Vragen?
Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over de onderwerpen die hierin staan, dan kunt tijdens kantoortijden contact opnemen met de gemeentelijk projectleider, André Vervoort, via telefoonnummer 595595. Ook kunt u per e-mail vragen aan hem stellen via: avervoort@wijkbijduurstede.nl.

Link, Klik hier om een pagina terug te gaan Link, klik hier om dit artikel te mailen Link, Klik hier om dit artikel af te drukken

spacer
info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
spacer Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 spacer Post adres:
Postbus 83
3960 BB
spacer