Gemeente Wijk bij Duurstede

Nog steeds een zwemwaarschuwing bij Gravenbol in Wijk bij Duurstede en De Rietplas in Houten

Bij de officiële zwemgelegenheden Gravenbol, de dode arm bij de Nederrijn, in Wijk bij Duurstede en De Rietplas in Houten worden nog steeds drijflagen cyanobacteriën (blauwalgen) waargenomen. Ook bij de hondenzwemplaats Gravenbol in Wijk bij Duurstede worden nog steeds drijflagen gesignaleerd. De watertemperatuur is nog vrij hoog (19 graden) en de condities zijn nog goed voor de groei van de blauwalgen. Drijflagen zijn te herkennen aan een blauwgroene kleur, lijkend op groene soep. De provincie Utrecht adviseert om niet te gaan zwemmen in Gravenbol en De Rietplas.

De waarschuwingen zijn dit jaar begin augustus afgegeven en gelden dus nog steeds. Naar het laat aanzien zullen de drijflagen van blauwalgen nog wel enige tijd aanwezig zijn en zodoende blijven de afgegeven waarschuwingen dan nog steeds van kracht. Op 1 oktober a.s. loopt het zwemseizoen af en er wordt dan niet meer bemonsterd op de kwaliteit van het zwemwater. Daarom wordt geadviseerd om na afloop van het zwemseizoen als zwemmer goed op mogelijke drijflagen te letten. De geplaatste waarschuwingsborden blijven ook nog in oktober staan, zolang het nog redelijk zwemweer is.
Zodra de drijflagen verdwenen zijn en tot 1 oktober uit metingen blijkt dat de waterkwaliteit weer voldoende is, wordt de waarschuwing opgeheven. Als de situatie verslechtert, wordt de waarschuwing omgezet in een zwemverbod.

Kijk voor de meest recente informatie over zwemwater op teletekst pagina 725. Ook kunt u contact opnemen met de zwemwatertelefoon van de provincie Utrecht, 030-2582158 of kijk op www.provincie-utrecht.nl.

Link, Klik hier om een pagina terug te gaan Link, klik hier om dit artikel te mailen Link, Klik hier om dit artikel af te drukken

spacer
info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
spacer Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 spacer Post adres:
Postbus 83
3960 BB
spacer