Gemeente Wijk bij Duurstede

Provincie Utrecht maakt online indienen milieuklachten mogelijk

Inwoners en bedrijven die een milieuklacht bij de provincie Utrecht willen indienen, kunnen dat vanaf nu ook via het internet doen. Het online formulier hiervoor is te vinden op de website van de provincie: http://www.provincie-utrecht.nl/prvutr/internet/milieu.nsf/all/10?open document,

Met het formulier kunnen inwoners en bedrijven eenvoudig milieuklachten melden bij de provincie. Het gaat om klachten of meldingen over stank, lawaai, stof, overlast van bedrijven, lucht-, water- of bodemverontreiniging. Ook voor meldingen van milieumisstanden zoals het dumpen van afval, illegaal kappen van bomen, illegale ontgrondingen of afgravingen en vervuiling van water kan men het online formulier gebruiken.

Voor dringende zaken die vragen om een snelle aanpak, kan men terecht bij de Milieuklachtentelefoon. Deze is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 0800-0225510. Het milieuklachtenformulier is met name bedoeld voor minder urgente meldingen en klachten. Met behulp van vragen wordt de melder snel door het formulier geleid. Klachten die via het online formulier binnenkomen, worden de eerstvolgende werkdag in behandeling genomen en binnen twee werkdagen afgehandeld.

De provincie Utrecht werkt eraan haar dienstverlening naar burger en bedrijf eenvoudiger en toegankelijker te maken. Dat doet zij onder meer door steeds meer diensten via het internet aan te bieden. In de toekomst wordt het mogelijk om bijvoorbeeld ook vergunningen en subsidies aan te
vragen via het internet. Naast deze nieuwe online service blijven de vertrouwde vormen van dienstverlening bestaan.

Het online Milieuklachtenformulier is ontwikkeld in samenwerking met het landelijke programma eFormulieren en de daarbij aangesloten provincies.
Milieuklachten?

Geluidhinder, bodemverontreiniging of stankhinder Tijdens kantooruren: cluster milieu van de gemeente, tel. 595 647. Buiten kantooruren: provinciale milieuklachtentelefoon, tel. 0800-0225510 (gratis).

Zwerfvuil en afvalinzameling
Tijdens kantooruren: Publieksbalie, tel. 595 595.

Rioolverstoppingen en storingen in de drukriolering Tijdens kantooruren: Publieksbalie, tel. 595 595. Buiten kantooruren: calamiteitenlijn, tel. 06-53219128.

Waterverontreiniging, botulisme en dode vissen of eenden Alarmnummer Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, tel. 030-6345700.

Meer info vindt u hier: Natuur en milieu

Link, Klik hier om een pagina terug te gaan Link, klik hier om dit artikel te mailen Link, Klik hier om dit artikel af te drukken

spacer
info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
spacer Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 spacer Post adres:
Postbus 83
3960 BB
spacer