Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Administratieve lastenverlichting: ook voor gehandicapten en chronisch zieken

---

'Jij maakt AL het verschil' is het thema van het symposium dat het programma Administratieve Lastenverlichting Burgers op maandag 9 oktober organiseert in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Het is inmiddels het derde symposium van het programma. Dit keer richt het symposium zich op het ondersteunen van ambtenaren en uitvoerders bij het verminderen van administratieve lasten.

De deelnemers aan het symposium krijgen op verschillende manieren handvatten aangereikt. In 11 verschillende cursussen leren zij hun bijdrage aan administratieve lastenvermindering verder te vergroten. Daarnaast lopen op het symposium niet alleen beleidsambtenaren en uitvoerders van beleid rond. Ook mensen die in de praktijk met het beleid te maken krijgen zijn uitgenodigd. Deze mensen laten de deelnemers ervaren hoe dat beleid in de praktijk uitpakt.

De CG-Raad verzorgt een masterclass over inclusief beleid. Iedereen, gezond, gehandicapt of chronisch ziek heeft namelijk recht op een gelijke behandeling. Dit vraagt net even wat meer denkwerk en kennis van de praktijk om te zorgen dat het beleid in de dagelijkse praktijk geen ongewenste uitzonderingen of belemmeringen opwerpt. Met een goede algemene regeling, kunnen aparte voorzieningen en dus ook extra administratieve lasten - voor een groot deel voorkomen worden.

Meer informatie over het symposium en de cursussen is te vinden op www.burgercentraal.nl. U kunt zich op deze site ook aanmelden.

(Geplaatst: 12 september 2006)

---