Weer Olympisch succes voor Otis

Otis elevator company

Weer Olympisch succes voor Otis

FARMINGTON, Connecticut, September 12 /PRNewswire/ --

Otis Elevator Company, een afdeling van United Technologies Corp. (NYSE: UTX), heeft twee contracten verworven met een waarde van meer dan US$14 miljoen voor de levering en de installatie van 136 roltrappen en 41 liften voor Lijn 10 van de metro van Beijing. De eenheden zullen worden geïnstalleerd in alle 26 stations van de 32,9 kilometer lange lijn, die is ontworpen voor de Olympische Zomerspelen van 2008 in Beijing.

Foto: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060912/NETU015

"Als een van de meest internationale bedrijven ter wereld is het toepasselijk dat Otis een prominente rol speelt bij deze hoogst internationale gebeurtenis," zei Ari Bousbib, president Otis. "We zijn vereerd dat producten van Otis weer zijn gekozen voor de levering van veilig en betrouwbaar vervoer aan de miljoenen die deelnemen aan de Olympische Zomerspelen van 2008."

Otis is uitgekozen voor de levering van in totaal 323 liften en roltrappen met contracten met een waarde van meer dan US$20 miljoen voor verscheidene projecten die zijn gerelateerd aan de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Naast Lijn 10 omvatten de contracten van Otis voor de Olympische Spelen: Tianjin Olympics Sports Center, een voetbalterrein, met 10 liften en zes roltrappen; Beijing Transit Center, een belangrijk knooppunt voor de Olympische Spelen, met 38 roltrappen en 11 liften; en de noord-zuid-metrolijn , de langste van Beijing, met 45 roltrappen, 32 liften en vier bewegende looppaden van Trav-O-Lator(R).

De contracten voor Lijn 10 vereisen dat Otis XO21NP-roltrappen installeert, een model dat is ontworpen voor vereisten van openbaar vervoer voor zwaar gebruik in de open lucht. De XO21NP, die is vertoond op de Olympische Spelen van 2004 in Athene en andere grote internationale projecten, is uitgerust met een efficiënt mechanisme met een lang operationeel leven van 146.000 uur en erg weinig lawaai, en is berekend op zware vrachten tot aan 20 meter hoog.

Otis Elevator Company is 's werelds grootste producent van en onderhoudsbedrijf voor producten voor het vervoer van personen, waaronder liften, roltrappen en bewegende looppaden. Otis, waarvan het hoofdkantoor in Farmington, Connecticut, staat, heeft 60.000 mensen in dienst, biedt producten en diensten aan in meer dan 200 landen en territoria en onderhoudt wereldwijd 1,5 miljoen liften en roltrappen. United Technologies Corp., gevestigd in Hartford, Connecticut, is een gediversifieerd bedrijf dat high-tech-producten en -diensten levert aan de bouw- en luchtvaartindustrie.

Contact:
Tizz Weber
Director, Communication

+1-860-676-6127
Tizz.Weber@Otis.com

Website: www.otis.com