Ingezonden persbericht


Persbericht

Fokker Services verbetert compliance en kennismanagement met UGS Teamcenter software

~ Teamcenter PLM-oplossing vormt de ruggengraat van commercieel succes vliegtuig dienstverlener ~

s-Hertogenbosch, 12 september 2006 Fokker Services heeft Teamcenter" digital lifecycle management software van UGS geïmplementeerd. Hiermee wordt de productinformatie van de 900 vliegtuigen tellende vloot en de diensten gerelateerd aan andere typen vliegtuigen centraal beheerd. Zo wordt niet alleen de dienstverlening verbeterd, maar wordt ook voldaan aan de wet- en regelgeving op dit gebied. Fokker Services, een geïntegreerde MRO-dienstverlener, heeft met de implementatie van Teamcenter zijn productgegevensbeheer-omgeving geautomatiseerd. Hiermee verzekert Fokker Services zich van continuïteit van dienstverlening en groeikansen. Fokker Services maakt al sinds 1999 gebruik van Teamcenter

Het stond vast dat we wel moesten veranderen naar een volledig digitale werkwijze. Een papier gedreven organisatie kan alleen met heel veel moeite omgaan met de eisen op het gebied van regelgeving van de moderne luchtvaartindustrie , aldus Andries Tieleman, director ICT bij Fokker Services.

Rudi den Hartog, chief engineer bij Fokker Services zegt: Het besluit tot invoering van Teamcenter is één van de belangrijkste van de laatste 10 jaar omdat de overdracht van kennis met betrekking tot legacy-systemen en know how en know why van de Fokkervliegtuigen toegankelijk wordt en dus de know where - waar het staat - een stuk simpeler wordt.

Fokker Services is verantwoordelijk voor de ondersteuning van alle Fokkervliegtuigen wereldwijd. De dienstverlener zorgt voor het onderhoud, modificatie en reparaties van de Fokkervloot en garandeert de luchtwaardigheid van alle typen Fokkervliegtuigen. Naast het verzorgen van de Fokkervloot levert Fokker Services ook steeds vaker ondersteuning voor vliegtuigen van andere fabrikanten. Met innovatie als speerpunt van de industrie biedt Fokker Services een op maat gesneden service-programma waarmee de ontwikkelingscyclus van de vloot volledig ondersteund wordt. Van marktanalyse, de aankoop van vliegtuigen en de opstartfase tot de dagelijkse gang van zaken.

Zakelijke onderwerpen als wet- en regelgeving en synchronisatie van de waardeketen worden steeds belangrijker voor bedrijven die wereldwijd opereren. We helpen onze klanten graag om aan deze uitdagingen te voldoen en we kijken ernaar uit om de zakelijke relatie met Fokker Services te continueren , aldus Paul Vogel, senior vice president en managing director voor Europa, Midden-Oosten & Afrika bij UGS.

Teamcenter verbetert controle op configuratie en waardeketen synchronisatie

Om vliegtuigen op lange termijn in de lucht te houden is productkennis een centraal element in het werk van Fokker Services. Vanwege strenge wetgeving moet elke verandering in handleidingen of productspecificaties te herleiden zijn. Teamcenter beheert alle productgerelateerde gegevens en documenten uit legacy-applicaties, waaronder CAD-applicaties. Hierdoor is Fokker Services in staat de configuratie van alle in gebruik zijnde vliegtuigen te controleren en wordt tegelijkertijd voldaan aan wet- en regelgeving. In Teamcenter kunnen alle lopende contracten worden beheerd. Door het centraal registreren van voorwaarden, opzegtermijnen en hernieuwingsdata kan Fokker Services vroeg in het proces kan anticiperen op aflopende contracten.

De toonaangevende productiebedrijven van vandaag zien hun waardeketen - klanten, partners en leveranciers als een strategisch wapen in de slag om winstgevende groei. Fokker Services zet Teamcenter ook in voor e-communicatie door middel van de online-service, www.myfokkerfleet.com. Hiermee hebben eigenaren en exploitanten van Fokkervliegtuigen en de luchtvaartautoriteiten toegang tot de nieuwste informatie over hun vloot op ieder willekeurig moment. Verder is het mogelijk om reserveonderdelen te bestellen in een beveiligde en gecontroleerde omgeving, waar alle productinformatie geïntegreerd is.

Kijk voor meer informatie over teamcenter op www.ugs.com/products/teamcenter.

(553 woorden)