Volker Wessels Stevin NV

Applied Ultrasonics introduceert Esonix UIT in Europa


Rotterdam, vrijdag 1 september 2006. Applied Ultrasonics Europe, een jointventure van Applied Ultrasonics USA en VolkerWessels, introduceert de techniek Esonix UIT in Europa. De technologie verbetert aanzienlijk de technische levensduur van staalconstructies en werktuigbouwkundige componenten. De technologie wordt onder andere toegepast in stalen kunstwerken zoals bruggen, in de offshore-industrie, bij zwaar transport, automotive, lucht- en ruimtevaart en in de petrochemische industrie.

Esonix UIT kan toegepast worden op willekeurige metalen voor het verbeteren van de fysische en mechanische eigenschappen van deze materialen, wat resulteert in verbeterde gebruikseigenschappen zoals onder andere een langere levensduur en een betere weerstand tegen slijtage en corrosie.

Na zes jaar van intensieve beoordeling door onafhankelijke partijen, en testen door meer dan vijftien gerenommeerde onderzoeksinstituten in Noord-Amerika, Europa en Azië, wordt de Esonix UIT technologie nu wereldwijd toegepast en geaccepteerd voor het verbeteren van de levensduur van producten. Ook vindt er een verbetering plaats in de betrouwbaarheid tijdens onderhoud aan bestaande constructies en in de ontwikkeling van nieuwe producten.

Over Applied Ultrasonics USA

Applied Ultrasonics USA, is een in Birmingham, Alabama, gevestigd bedrijf, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en levering van innovatieve technologieën waarbij gebruik wordt gemaakt van ultrasone energie voor toepassing in fabricageprocessen.

Over VolkerWessels

VolkerWessels is een bouwconcern dat zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en beheren van bouwprojecten. In totaal geven binnen het concern ruim 17.000 medewerkers (in ongeveer 125 werkmaatschappijen) dagelijks invulling aan het thema: samen bouwen aan wonen, werken en mobiliteit.