Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HERCULES STELT DE DJ CONSOLE MK2 VOOR MAC® VOOR

Wanneer digitale mixes samensmelten met de analoge wereld!

Brussel, 12 september 2006 Hercules, ontwerper en fabrikant van digitale muziekhardware, breidt zijn Djing-gamma uit met de lancering van de DJ Console MK2 voor Mac®, uitgerust met de bekende Traktor 3 LE-software. Met de DJ Console MK2 kan je niet alleen mixes creëren op je Mac®-computer met je digitale muziekbestanden. Het toestel werkt ook naadloos samen met analoge draaitafels en cd-spelers die dj s gebruiken!

Twee jaar na de lancering van de eerste DJ Console voor Mac® en één jaar na de release van de DJ Console MK2 voor PC, biedt Hercules dj s met Mac®-computers nu een professionelere en krachtigere oplossing. De DJ Console MK2 is het eerste digitale mengpaneel voor Mac® met geïntegreerde audio en kan probleemloos aangesloten worden op draaitafels en cd-spelers van dj's.

Veelzijdig mengpaneel

Het nieuwe en veelzijdige Hercules-mengpaneel is geschikt voor elke uitrusting. Nu hangt het eindresultaat alleen af van de creativiteit van de dj! De DJ Console MK2 heeft 2 stereo-ingangen waarop 2 draaitafels, cd-spelers of groove boxes kunnen worden aangesloten. Daarnaast is hij ook uitgerust met 2 uitgangen waarmee de dj s hun mixes door actieve luidsprekers kunnen zenden of het geluid naar een effectenregelaar of een mengpaneel kunnen doorsturen. Zo is de DJ Console MK 2 de ideale brug tussen een Mac® en de andere analoge dj-apparatuur. De console werkt natuurlijk ook met alleen een Mac®-computer.

De DJ Console MK2 is ideaal voor reizende dj s, want hij brengt alle dj-features samen in een compacte en gemakkelijk transporteerbare box (200 x 235 x 85 mm). Bovendien is hij perfect geschikt om in clubs en homestudio s te gebruiken.

DJ Console MK2 een mix van vernieuwingen

- 2 analoge ingangen om audiobestanden met een externe bron te mixen (cd-speler, iPod® MP3-spelers, etc.)
- 2 phono en line-ingangen om draaitafels of cd-spelers aan te sluiten
- Nieuwe en betere jog wheels preciezer en ergonomischer dan in de originele versie, om nog beter te scratchen.
- Nieuwe split-functie zodat de dj s hun huidige mix in het ene oor kunnen volgen en het volgende nummer in het andere oor.

Alle functies die bij de eerste versie enthousiaste onthaald werden, zijn er natuurlijk nog altijd: twee decks om de dj-mix te controleren, een geïntegreerde geluidskaart voor dj-en, een microfooningang met een Talkover-functie en een hoofdtelefoonuitgang om te kunnen voorbeluisteren. De DJ Console MK2 is nog altijd even mobiel dankzij zijn compacte formaat en schouderband. Stroom krijgt hij via de USB-poort.

Mixen in overvloed!
De DJ Console MK2 biedt dj s tal van mixmogelijkheden, zoals audiobestanden digitaal mixen met de 2 jog wheels en audiobestanden mixen met analoge bronnen (aangesloten op de stereo-ingangen) om een combinatie van een digitale en analoge mix te creëren. Verder is het ook mogelijk om 2 tracks rechtsreeks in de DJ console MK2 te mixen of de mix op een extern mengpaneel uit te voeren. Ten slotte is er nog timecoded vinyl (afgespeeld op een externe draaitafel), aangesloten op de console via de gepaste software*.

*niet meegeleverd

Dankzij de DJ Console MK2 met Traktor 3 LE-software, een referentie in de dj-wereld, verliezen de dj s niks van hun legendarisch gevoel of behendigheid, zelfs als ze het gewoon zijn om met analoge draaitafels te werken!

De DJ Console MK2 voor Mac® zal vanaf november 2006 beschikbaar zijn aan de aanbevolen verkoopprijs van 279,90 ¬, incl. BTW.

Iedereen is een DJ! De DJ Control MP3 nu ook voor Mac® Vorige kerst heeft Hercules dj-en met de DJ Control MP3 voor PC toegankelijk gemaakt voor iedereen. Vandaag kondigt Hercules een nieuwe uitvoering aan, die zowel muziekliefhebbers als beginnende en meer ervaren dj's zal verheugen: De DJ Control MP3 is nu beschikbaar voor Mac® en wordt geleverd met een echte dj-hoofdtelefoon!

Deze nieuwe versie heeft alle functies die in de eerste versie enthousiast onthaald werden en biedt de Mac®-gebruikers, dus een breder publiek, de mogelijkheid om het feest op gang te brengen. De DJ Control MP3 is nog altijd even compact en draagbaar. Hij heeft ook niets aan gebruiksvriendelijkheid ingeboet en biedt de gebruikers een tastbare dj-sensatie. Met de DJ Control MP3 creëren muziekliefhebbers in een handomdraai hun eigen mixes, en personaliseren ze hun tracks. Of ze stellen hun eigen playlist samen en brengen zo als een echte dj het feest meteen op gang!

De DJ Control MP3 heeft twee grote wielen die op draaitafels lijken, een cross-fader schuifknop en twee volumeregelaars, acht equalizer- en pitchstelwieltjes en 28 actieknoppen. Hij wordt geleverd met de VirtualDJ® DJC Edition-software en nu ook met een 32-Ohm stereohoofdtelefoon, zeer comfortabel en handig dankzij de draaiende oortelefoons.

De DJ Control MP3 PC / Mac® en hoofdtelefoon DJ Control MP3 & DJ Headphones zullen vanaf november 2006 beschikbaar zijn, aan de aanbevolen verkoopprijs van 119.90 ¬ incl. BTW.

Persinformatie:
Luc Gyzels
Outsource Marketing & Communications
Tel: +32 (0)2 451 00 05
Mob : +32 (0)477 93 92 88
Luc.gyzels@outsource.be

Belinda Delys
Outsource Marketing & Communications
Tel: +32 (0)2 451 00 15
Mob: +32 (0)475 95 00 91
Belinda.delys@outsource.be

Over Guillemot Corporation

Guillemot Corporation is een designer en fabrikant van interactief computerentertainment en accessoires. De Groep biedt een gevarieerd gamma producten aan onder de merknamen Hercules en Thrustmaster. De Guillemot Corporation Group is sinds 1984 actief op deze markt en is momenteel in 12 landen vertegenwoordigd, waaronder Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Amerika, Canada en het oosten. Het verdeelt zijn producten over 45 landen wereldwijd. De missie van de Groep is het leveren van innoverende, kwaliteitsvolle producten die de prestaties en het plezier van gamers en muziekliefhebbers vergroot. Contact : Guillemot Financial Information - Tel.: +33 (0)2 99 08 08 80. Fax: +33 (0)2 99 93 20 80 - Infos-fin@guillemot.fr www.hercules.com & www.thrustmaster.com