Ingezonden persbericht


DIERENRIJK EUROPA IS BLIJ MET PASGEBOREN BERBERAAPJE

Berberaap laat zich direct zien aan publiek in Dierenrijk Europa

Mierlo, dinsdag 12 september 2006 - Dierenrijk Europa, vlakbij Eindhoven, is verheugd met de geboorte van een berberaap. Het jong kwam in de nacht van zondag 10 op maandag 11 september ter wereld en leeft in het Mediterrane Zuiden, één van de zeven Europese gebieden in het park.

In Dierenrijk Europa heeft een berberaapvrouwtje in de nacht van zondag 10 op maandag 11 september het leven geschonken aan een gezond jong. De bezoekers van het park kunnen het kleine berberaapje nu al bewonderen. In het gezelschap van zijn gehele familie zet hij zijn eerste stapjes op de rotsen van het verblijf. Volgens de dierverzorger van het park is het jong al aardig op ontdekkingstocht: "Die kleine is al lekker aan het klauteren. Hij probeert de rotsen al op eigen kracht te beklimmen, maar het zal toch nog even duren voordat hij daadwerkelijk de top bereikt".

Geëmancipeerde apen

Bijzonder is dat de mannetjes de vrouwtjes helpen in de verzorging van de jonge berberapen. Dit is opvallend in de dierenwereld aangezien bij veel diersoorten de opvoeding wordt verzorgd door het vrouwelijke geslacht. Elk mannetje draagt en vlooit meestal een jong, ook al is hij de vader niet. "Op deze manier is maar weer eens bewezen dat in deze tijd van emancipatie niet alleen mensen, maar ook apen mee gaan met de tijd!", aldus de verzorger.


---