Politie Midden- en West Brabant

Vijf personen aangehouden in onderzoek liquidatie Mahlerstraat

TILBURG, 12 september 2006

In het onderzoek naar de liquidatie van een 48-jarige man uit Tilburg, op 23 juni 2006 in de Mahlerstraat, heeft de recherche vijf personen aangehouden. Een 34-jarige man uit Boxtel en een 50-jarige man uit Eindhoven worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de liquidatie. Daarnaast worden zij, in samenwerking met een 42-jarige man uit Leeuwarden verdacht van afpersing en bedreiging. De twee andere verdachten pleegden verzet toen het arrestatieteam een woning in Eindhoven binnen viel. Zij worden verdacht van het bezit van vuurwapens.

Een arrestatieteam heeft in een woning in Eindhoven drie mannen van respectievelijk 25, 26 en 50 jaar aangehouden. Bij de doorzoeking van de woning trof het rechercheteam verschillende vuurwapens aan. Ook heeft de politie twee autos in beslag genomen, die nader worden onderzocht. Eén van de autos zou mogelijk gebruikt zijn bij een afpersingszaak.

Ook in Boxtel viel het arrestatieteam een woning binnen en werd een 34-jarige man van zijn bed gelicht. In Leeuwarden vond de vijfde aanhouding plaats, een 42-jarige man werd op zijn verblijfplaats door de recherche aangehouden. Ook op deze twee locaties vonden doorzoekingen plaats.

De nabestaanden van het slachtoffer zijn vanochtend op de hoogte gebracht van de aanhoudingen. Zon 45 mensen waren bij de acties van vandaag betrokken. Daarbij kreeg de recherche ondersteuning van onder andere vuurwapenhonden en collegas van politiekorps Brabant Zuid-Oost.

De politie vermoedt dat er meerdere slachtoffers zijn van bedreiging cq afpersing die hiervan uit angst nog geen aangifte hebben gedaan. Zij worden opgeroepen om dit alsnog te doen of eventueel via Meld Misdaad Anoniem informatie door te geven over de daders van deze afperspraktijken.

Auteur: Manon Erkens