Nieuw CultuurFonds op Naam voor beeldende kunst

St prins bernhard cultuurfonds

Amsterdam, 12 september 2006. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft er een CultuurFonds op Naam voor beeldende kunst bij: het Carla Dobbelman Fonds. Het fonds is bestemd voor het ondersteunen van projecten in Amsterdam, die zijn gericht op kinderen en jongeren. Bij onvoldoende aanvragen kan het geld worden besteed aan beurzen voor jonge talentvolle musici en beeldend kunstenaars.

Het Carla Dobbelman Fonds is ingesteld door particuliere schenkers die anoniem wensen te blijven. De schenking bedraagt 65.000 euro; jaarlijks is 2.500 euro beschikbaar voor de doelstelling. Het fonds is vanaf 1 januari 2007 operationeel. Aanvragen worden beoordeeld volgens de richtlijnen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze richtlijnen zijn te vinden op www.cultuurfonds.nl

CultuurFonds op Naam
CultuurFondsen op Naam zijn schenkingen van particulieren, bedrijfsleven of instellingen, die hun vermogen aan het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben toevertrouwd. Om de Fondsen op Naam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds te onderscheiden van de Fondsen op Naam bij andere instellingen, hanteert het Prins Bernhard Cultuurfonds sinds 1 januari 2006 de term CultuurFonds op Naam.




Prins Bernhard Cultuurfonds