Bond tegen het Vloeken

Bond trakteert taalbewuste scholen op bordje
Geplaatst op 12 september 2006
Scholen die structureel aandacht geven aan respectvol taalgebruik, kunnen sinds kort bij de Bond tegen het vloeken een gratis bordje aanvragen. Taalbewuste school. Wij letten op ons taalgebruik en behandelen elkaar met respect, luidt de tekst. Recent ontwikkelde de Bond ook weer drie nieuwe sportborden.

Op 8 juni jl. ontving het Varendonck College te Someren als eerste school van Nederland de erkenning Taalbewuste school. Wethouder A. M. F. Van der Velden-Coolen, verantwoordelijk voor onderwijs, onthulde in aanwezigheid van zon 400 tieners het eerste bordje. Met de bordjes-actie wil de Bond scholen stimuleren verbaal geweld steevast aan de orde te stellen en leerlingen attenderen op hun taalgebruik.

Het aantal gastlessen dat de Bond geeft, is sinds de tweede scholenwerker in september 2005 een fulltime aanstelling kreeg, snel toegenomen. Ook steeds meer openbare scholen doen een beroep op de Bond.

Verder meldt de nieuwsbrief Kort & Bondig onder meer dat de Bond recent drie nieuwe borden ontwikkeld heeft. Voor de beachsport Wie vloekt bijt in het zand; voor de handbalsport Houd je taal in de hand en voor de dartsport Vloeken. Pijlsnel afleren!. 0318 512002, e-mail: info@bondtegenvloeken.nl.

Een afbeelding van het bordje Taalbewuste school en de nieuwe sportborden kunt u vinden onder Downloads op de website van de Bond tegen het vloeken (www.bondtegenvloeken.nl/downloads.php)