Politie Gelderland-Zuid

Drie auto's betrokken bij ongeval

Weurt, 12-09-2006 o Maandagmiddag omstreeks 15:00 uur vond op de kruising van de Van Heemstraweg en de Bonenkampstraat in Weurt een aanrijding plaats. Een 63-jarige bestuurder kwam gedeeltelijk op de verkeerde weghelft terecht en veroorzaakte een frontale aanrijding met een tegemoetkomende auto. Een derde auto raakte daardoor ook betrokken bij het ongeval.

De 63-jarige bestuurder uit Druten reed over de Van Heemstraweg komende uit de richting van Beuningen. De Drutenaar kwam vervolgens door een onoplettendheid op de verkeerde weghelft terecht. Een 71-jarige tegemoetkomende bestuurster uit Weurt kon daardoor een aanrijding niet meer voorkomen en botste frontaal op de auto van de 63-jarige. Een derde personenauto bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Bergharen botste vervolgens achterop de auto van de 71-jarige.

De 71-jarige bestuurster en de 63-jarige bestuurder zijn vervolgens met diverse verwondingen naar de ziekenhuizen in Nijmegen vervoerd. Een 57-jarige vrouw, inzittende uit de auto van de Drutenaar, is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse heeft naderhand een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijdingen. Er is geen andere oorzaak gevonden dan in bovengenoemde toedracht.