Gemeente Leeuwarden

Persbericht

12 september 2006

Indiase belangstelling voor alternatieve brandstoffen

Milieuwethouder Yvonne Bleize presenteert aan 15 Indiase beleidsmakers de Leeuwarder initiatieven op het gebied van biobrandstof.

De gemeente Leeuwarden stimuleert gratis parkeren in de binnenstad voor duurzame voertuigen en biedt een vergoeding voor de ombouw van een voertuig naar duurzame energiegebruik. De gemeente participeert wanneer bedrijven onderzoeken of het economisch aantrekkelijk is om hun wagenpark om te bouwen voor duurzame energie. Daarnaast krijgt Leeuwarden een tweetal tankstations waar aardgas en andere duurzame producten kunnen worden getankt.

Vervolgens bezoekt de studiegroep Stichting Bosma Zathe, een initiatief van de drie noordelijke provincies. Deze stichting stimuleert de werkgelegenheid en economische groei vanuit de (duurzame) energiebranche.

Energy research Centre of the Netherlands (ECN) organiseert een studietour (inclusief conferentie) voor een groep van 15 beleidsmakers uit India. Getoond wordt wat er zoal gebeurt op het gebied van biobrandstoffen in Europa. Ook worden ervaringen uitgewisseld met Europese beleidsmakers en initiatiefnemers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden 058 - 2334002