Gemeente Bussum

Uitkomen met inkomen

Rondkomen van wat er binnenkomt valt niet altijd mee. Wat de oorzaak ook is, veel mensen kunnen best wat hulp gebruiken. Daarom start op 13 september weer de cursus Uitkomen met inkomen. De cursus was vorig jaar een succes.

Overzicht

Het aantal mensen dat niet rond kan komen van hun inkomen stijgt. Het maakt niet uit of dat om loon, een uitkering of een andere vorm van inkomsten gaat en ook niet of het veel of weinig is. Ook mensen met meer inkomen ondervinden problemen. Hiervoor zijn verschillende oorzaken te vinden. De belangrijkste is wel dat mensen geen overzicht hebben over de eigen financiën. Ze geven gemakkelijk meer uit dan ze hebben en worden overvallen door rekeningen waar niet op was gerekend.

Praktijkgericht

De cursus Uitkomen met inkomen gaat daarom ook vooral in op dat aspect van overzicht. Zo wordt behandeld hoe een maandbegroting en een jaarplanning gemaakt kunnen worden. Ook onderwerpen als het vergroten van de inkomsten en verlagen van de uitgaven, de verleiding om te kopen en bezuinigingen: hoe houdt u het vol? komen aan bod. De cursus is heel erg op de praktijk gericht. Er wordt gewerkt met opdrachten en er worden ervaringen uitgewisseld.

Start

Op woensdag 13 september aanstaande gaat de cursus van start. In totaal beslaat de cursusduur zes weken. De bijeenkomsten worden gehouden op de woensdagochtenden van 9.30 tot 11.30 uur.

Aanmelden

Als u zich voor de cursus wilt aanmelden, kunt contact opnemen met Diana van Vessem van Versa (maatschappelijk werk), tel. (035) 538 62 54, of Cora Rebel van de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Bussum, tel. (035) 692 86 13.