Gemeente Bussum

Straatlantaarns branden soms overdag

In Bussum staan zo'n 4.880 lichtmasten die drie keer per jaar worden geïnspecteerd. Daarnaast wordt er maandelijks een ronde gedaan om storingen te verhelpen.

Om te kijken of de lampen nog goed werken, worden ze tijdens de inspectie aangezet. De gemeente kiest ervoor om het inspecteren en het verhelpen van storingen overdag te doen om de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken en kosten te besparen. Daarom branden de lampen periodiek overdag.

Inspectieronde

Tijdens de inspectie wordt ook gekeken naar de technische staat van de lichtmasten. Is het deurtje voor de zekeringen nog goed, is de lichtmast niet beschadigd en staat de lichtmast nog wel recht? Ook wordt gecontroleerd of er geen groen voor de lampen hangt waardoor het licht tegengehouden wordt en er een donkere plek ontstaat.

Reparatieronde

Bij de maandelijkse reparatieronde worden defecte lampen vervangen. Daarnaast worden periodiek alle lampen in Bussum als volgt vervangen: Als van een lampsoort meer dan 5% defect raakt, worden alle lampen van dit type verwisseld. Van iedere lampsoort wordt dus bijgehouden hoe lang deze meegaat. Defecte lampen worden door de aannemer op milieuvriendelijke wijze afgevoerd en vernietigd.

Lamp kapot?

Ziet u een kapotte lamp of schade aan een lichtmast, meldt u dit dan bij de Servicelijn van de afdeling Wijkbeheer, tel. (035) 692 88 98.