Voedsel en Waren Autoriteit

Veerman installeert Raad van Advies risicobeoordeling VWA

Minister Veerman (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft op 12 september 2006 de Raad van Advies voor de onafhankelijke risicobeoordeling van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) geïnstalleerd.

Deze raad bestaat uit prof. dr. J.G.A.J. Hautvast, emeritus hoogleraar humane voeding (voorzitter), prof. dr. C.A.J. Vlek, emeritus hoogleraar omgevingspsychologie en besliskunde, prof. dr. ir. I.M.C.M. Rietjens, hoogleraar toxocologie, prof. dr. F. van Knapen, hoogleraar levensmiddelenhygiëne en veterinaire volksgezondheid en prof. dr. ir. J. Dul, hoogleraar ergonomisch management. Ze zijn voor een periode van vier jaar benoemd.

De Raad van Advies houdt toezicht op de wetenschappelijke kwaliteit van de risicobeoordelingen en op de onafhankelijkheid van de adviezen van het bureau Risicobeoordeling van de VWA. De raad zal vier maal per jaar vergaderen en zal haar bevindingen jaarlijks rapporteren.

Het bureau Risicobeoordeling is op 1 augustus 2006 bij wet ingesteld. Het heeft de taak om onafhankelijk en op wetenschappelijke basis risicobeoordelingen te maken en adviezen te geven. Het gaat hierbij om risico's voor de volksgezondheid op de terreinen van voedsel en productveiligheid. Het bureau staat onder leiding van professor Evert Schouten.

Veerman installeert Raad van Advies risicobeoordeling VWA Minister Veerman (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft op 12 september 2006 de Raad van Advies voor de onafhankelijke risicobeoordeling van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) geinstalleerd. ... Lees het volledige bericht op de site van de VWA

Vragen van de media kunnen worden gesteld aan onze afdeling persvoorlichting: Coen Gelinck, tel. 070 448 4074 of coen.gelinck@vwa.nl

Voor vragen van consumenten is de Warenklachtenlijn van de Voedsel en Waren Autoriteit 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar op het gratis telefoonnummer 0800 0488

Dit bericht is automatisch verzonden.U kunt via de website van de VWA uw abonnement wijzigen of zich afmelden.Wilt u reageren op de inhoud van dit bericht? Mail dan naar info@vwa.nl.