Ingezonden persbericht


Brocade voegt datacenterinfrastructuur- en databeheermogelijkheden toe aan enterprise-oplossingen

Ruim twintig nieuwe producten en diensten voor Storage Area Networks en File Area Networks

Tilburg, 12 september 2006 - Brocade Communications Systems, Inc. introduceert ruim twintig nieuwe producten en diensten die klanten in staat stellen zakelijke informatie efficiënter te benaderen, resources te consolideren en hun datacenterinfrastructuur te beheren. Brocade komt met het nieuwe aanbod tegemoet aan de uitdagingen op databeheergebied waarmee bedrijven te maken hebben. De introductie omvat onder andere acht nieuwe en verbeterde producten die de positie van Brocade in de Storage Area Network-markt (SAN) versterken. Daarnaast lanceert het bedrijf drie verbeterde producten uit de Tapestry-reeks van softwareoplossingen voor databeheer voor de opkomende File Area Network-markt (FAN). Om de implementatie van SAN- en FAN-oplossingen te stroomlijnen, biedt Brocade ook tien nieuwe Professional Services.

"Brocade en NetApp werken samen om te voldoen aan de behoeften van klanten op het gebied van file- en block-beheeroplossingen. We zijn dan ook verheugd dat Brocade continu investeert in de verdere verbetering van deze FAN- en SAN-oplossingen", zegt Patrick Rogers, vice-president Products and Alliances bij Network Appliance. "Gezamenlijk leveren we producten voor het vereenvoudigen van databeheer, verbeteren van operationele efficiëntie en het verlagen van kosten."

"De consolidatie van resources zorgt voor een tweedeling tussen IT-infrastructuren en bedrijven", zegt Richard Villars, vice-president Storage Systems Research bij IDC. "Bedrijven als Brocade hebben een duidelijke visie op het toekomstige datacenter en leveren producten die deze visie ondersteunen. Hiermee bieden ze bedrijven krachtige connectiviteit, gestroomlijnde datamobiliteit en centraal beheer van IT en informatiebronnen."

Het nieuwste SAN-aanbod van Brocade verbetert de prestaties en verbreedt de functionaliteit van de SilkWorm 48000 Director. Zo is de interoperabiliteit tussen oplossingen van Brocade en SAN's van andere leveranciers verbeterd en worden krachtige datamigratiemogelijkheden in heterogene storage-omgevingen geboden.


* De Brocade SilkWorm 48000, de best presterende SAN-director voor open systemen en mainframeomgevingen, ondersteunt nu 384 poorten in één chassis. Dit is een verbetering in de poortdichtheid van 33 procent. Daarnaast introduceert Brocade iSCSI-mogelijkheden voor de SilkWorm 48000 met een blade die tot 512 voordelige serververbindingen vanuit één slot in de director ondersteunt. Deze nieuwe oplossingen zijn later dit jaar beschikbaar via Brocade OEM-partners.
* De SilkWorm 7500 Switch en SilkWorm 48000 Director zijn via SAN-routeringsmogelijkheden van Brocade nu ook koppelbaar met McDATA SAN Fabrics. Ook nieuw is de Brocade Access Gateway, een softwarematige verbetering voor bladed switch-producten van Brocade die op basis van virtualisatietechnologie grotere schaalbaarheid, vereenvoudigd fabric-beheer en interoperabiliteit met SAN-switches en -directors van Cisco en McDATA biedt.
* Brocade breidt zijn softwareaanbod voor SAN-omgevingen ook uit met de nieuwe versie van de Data Migration Manager-software (DMM), waarmee gebruikers data tussen twee storage-apparaten zonder applicatie-downtime kunnen migreren. Daarnaast introduceerde het bedrijf een geüpgrade versie van zijn Application Resource Manager-software (ARM), dat iSCSI ondersteunt en een snelle serverinzet in Fibre Channel- of iSCSI-omgevingen biedt.

Enkele verbeteringen in bestaande producten in de Tapestry-productreeks voor bestandsbeheer volgen op de recente introducties van Brocade in de File Area Network-markt (FAN). Deze verbeteringen omvatten:


* Hogere snelheden voor dataverplaatsing (tot 30 procent) en een grotere schaalbaarheid van Brocade Tapestry StorageX versie 5.8. Tapestry StorageX is een oplossing voor wereldwijde naamgeving, migratie, replicatie en beheer voor bestandstoegang waarmee bedrijven het beheer van hun bestandsgebaseerde data kunnen automatiseren. Nieuwe functionaliteit in versie 5.8 is onder andere gedetailleerdere en geautomatiseerde replicatierapporten waarmee beheerders de resultaten van replicatiebeleid eenvoudiger kunnen analyseren.
* Verbeterde disaster recovery- en bedrijfscontinuïteit in Tapestry Wide Area File Services (WAFS) versie 3.0. Tapestry WAFS is een oplossing voor vestigingen die snellere toegang en een gecentraliseerd beheer van bestandsdata mogelijk maakt. Nieuwe functionaliteit in versie 3.0 omvat ondersteuning voor Microsoft Windows R2, uitbreidingsmogelijkheden voor integratie met Windows-omgevingen en TCP-IP-versnelling voor snellere datatransmissie van niet-CIFS-data op afstand.
* De integratie van Brocade Tapestry File Lifecycle Manager (FLM) versie 3.5 met de SnapLock-software van Network Appliance. Tapestry FLM is een oplossing voor dataclassificatie, beleidsbeheer en archiefmigratie waarmee gebruikers de TCO van hun beheeromgevingen voor bestandsdata op basis van gelaagde storage-architecturen kunnen verlagen.

Brocade heeft tien nieuwe Professional Services toegevoegd aan zijn portfolio. Deze helpen klanten bij het optimaliseren van hun dataomgevingen door migratie- en consolidatieactiviteiten te vereenvoudigen. Het nieuwe aanbod omvat onder andere:


* Een nieuwe dienstenreeks waarmee klanten resources met bestandsdata in een FAN kunnen beheren en optimaliseren. Deze diensten bieden gebruikers de mogelijkheid om gedistribueerde bestandsopslag te combineren en omvatten beheerbeleid dat datamigratie en -consolidatie in datacenters automatiseert. Beheerders kunnen deze taken met minimale inzet uitvoeren en voorkomen client-downtime. Dit resulteert in lagere TCO van bestandsbeheer.
* Een compleet dienstenaanbod voor kleine vestigingen en grote regionale kantooromgevingen waarmee gebruikers storage-resources kunnen optimaliseren, bedrijfscontinuïteit garanderen, databeveiliging verbeteren en de overhead voor beheer en back-up verlagen.
* Uitgebreid aanbod van SAN Professional Services dat FICON-implementatie ondersteunt en klanten helpt bij de naadloze implementatie van mainframetechnologieën in SAN-omgevingen. Daarnaast zorgen de SAN Security Audit Services bij het versterken van SAN-infrastructuren en helpen ze garanderen dat data optimaal is beschermd.

###

Over Brocade Communications Systems, Inc.

Brocade is toonaangevend leverancier van platformen en oplossingen voor het intelligent verbinden, beheren en optimaliseren van IT-bronnen in shared storage-omgevingen. 's Werelds vooraanstaande aanbieders van computersystemen, servers en storage bieden de Brocade SilkWorm-familie van Storage Area Network-connectiviteit (SAN) als de basis voor gedeelde storage in organisaties van diverse omvang. De Brocade Tapestry-familie van applicatie-infrastructuuroplossingen biedt de mogelijkheid om proactief applicatie- en informatiebronnen te beheren en te optimaliseren door de gehele organisatie. Met Brocade-oplossingen zijn organisaties beter in staat kosten te verminderen, complexiteit te managen en business compliance te realiseren dankzij geoptimaliseerd gebruik en beheer van hun applicatie-infrastructuren.