Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

=============

Bijzondere hotelsamenwerking in de Achterhoek

't GULLE GENIETEN

ACHTERHOEK - Zo zijn we in de Achterhoeker: gul. En we laten de gasten graag met volle teugen genieten van al het mooie wat onze streek te bieden heeft. Prachtig natuurschoon, pittoreske dorpen en stadjes, leuke attracties. En veel bezienswaardigheden. Maar ook leuke activiteiten. Denk aan een koetsentocht, bezoek aan een wijngaard, klootschieten, gps-tochten, fietsen, wandelen, noem maar op. Allemaal bijzondere activiteiten die je tijdens een (korte) vakantie kunt ondernemen. Acht samenwerkende hotels in en rond Lochem gebruiken de slogan 't Gulle Genieten' als kapstok voor aantrekkelijke arrangementen inclusief die activiteiten. In een fraaie brochure en op de website www.tgullegenieten.nl presenteren de hotels zich en worden die arrangementen uitgebreid beschreven.

Feestelijk geopend

Op 12 september is de actie officieel geopend. De organisatoren hadden geen betere locatie kunnen uitzoeken. Tegen het sfeervolle decor van Kasteel Vorden werd het eerste exemplaar van de brochure gepresenteerd aan de voorzitter van NORT Gelderland, mevrouw C. Stigter. Op hetzelfde moment is ook de internetsite geactiveerd. De brochure is vanaf deze week verkrijgbaar bij de deelnemende hotels en zal ook worden verspreid op de 50+-buers die van 20 tot en met 24 september in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

Drie dagen

Basis voor de samenwerking is een driedaags arrangement ''t Gulle Genieten', dat geldig is bij alle acht hotels. Bij aankomst krijgt de gast een welkomsthapje en een glas bruisende rosé. Tijdens het verblijf zijn er twee overnachtingen en één viergangendiner bij de prijs inbegrepen. De prijzen verschillen per hotel en variëren van ¤ 130 tot ¤ 200, afhankelijk van de de mate van luxe van het gekozen bedrijf en zijn gebaseerd op tweepersoonskamers. Bovendien biedt ieder hotel extra 'bouwstenen', waarmee de arrangementen kunnen worden verrijkt. Bij vertrek wordt een fles bruisende rosé voor thuis meegegeven.

Bouwstenen

Wat de arrangementen zo apart maakt, is de verrijking met bouwstenen. Daarmee onderscheiden de hotels zich. Tegelijkertijd met de reservering van het basisarrangement kunnen speciale activiteiten worden geboekt. Zoals een koetsentocht, het bezoek aan een wijngaard, een wandeling onder leiding van een boswachter tot een kookcursus met wijnproeverij aan toe. Verdeeld in de hoofdstukken actief, culinair of (streek)cultuur. In de brochure en op de website wordt alles uitgebreid beschreven, inclusief prijsinformatie.

Welke hotels doen er mee?

De acht deelnemende hotels bevinden zich in en om het Achterhoekse Lochem: Hotel Bakker - Vorden, Hampshire Hotel Bon'Aparte - ¤" Barchem/Lochem, Best Western Landgoed Ehzerwold - Almen, Hampshire Hotel 't Hof van Gelre - Lochem, Landhotel De Hoofdige Boer - Almen, Hotel De Roskam - Gorssel, Golden Tulip De Scheperskamp - Lochem, m, Restaurant Hotel De Tuinkamer - Ruurlo. De actie is gecoördineerd door het Achterhoeks Bureau voor Toerisme en mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van NORT Geldelrand.

o.s. foto: Op de foto de overhandiging van het eerste exemplaar aan mevrouw C. Stigter van NORT Gelderland. Naast haar vertegenwoordigers van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme en de acht hotels.

Lochem, september 2006.

EOA/ea.