KNHS


Vernieuwingen centraal tijdens Ledenraadvergadering 12/9/2006

ERMELO (KNHS) - Vernieuwingen stonden centraal tijdens de Ledenraadvergadering van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie op maandag 11 september in het KNHS-centrum Ermelo. Algemeen directeur John Bierling benadrukte dat de KNHS in haar vijfjarige bestaan al veel heeft bereikt. Door de fusie van 16 paardensportorganisaties is er sprake van één organisatie die als spreekbuis fungeert voor de gehele paardensport, waarbij sport en recreatie hand in hand gaan.

Belangrijke projecten waaraan wordt gewerkt zijn ondermeer de vernieuwing van de ICT, de nieuwbouw van het kantoor op het KNHS-centrum Ermelo, het optimaliseren van de website, nieuwe ledenbladen en het integreren van de ZZGP-wedstrijden in de wedstrijdkalender en reglementen van de KNHS. Daarnaast wordt gewerkt aan het Meerjarenbeleidplan 2007-2010 dat in november aan de Ledenraad wordt voorgelegd. Belangrijkste doel is te komen tot een richtinggevend plan op basis van een concrete missie, visie en strategie om de doelstellingen van de KNHS in de komende vier jaren te realiseren.

Nieuwe communicatiemix
Bestuurslid Maria Henneman presenteerde de richting die het bestuur op wil met de ledenbladen van de KNHS. Het nieuwe concept is gebaseerd op integratie van nieuwe media als digitale nieuwsbrieven en de vernieuwde KNHS-website met de ledenbladen in aangepaste vorm. Voorlopig blijft er sprake van twee bladen, waarbij de keuze is gemaakt voor een maandblad en een kwartaaluitgave.

Springpaarden Fonds Nederland (SFN)
De initiatiefnemers van het Springpaarden Fonds Nederland hebben het Federatiebestuur verzocht de Stichting concreet te ondersteunen. Om belangenverstrengeling te voorkomen heeft het Federatiebestuur geen zetel aanvaard in de Raad van Commissarissen en de Directie van het Fonds. Wel heeft de voorzitter van de KNHS in het Comité van Aanbeveling plaatsgenomen. Het voorstel van het Federatiebestuur om in de vorm van de aankoop van een sympathieaandeel ter waarde van 10.000,= het fonds ook financieel te ondersteunen werd door de Ledenraad afgewezen, mede gezien de precedentwerking die daarvan uitgaat.

Overige besluiten
Het reglement 'Benoeming leden discipline- en topsportcommissies' werd geaccordeerd. Indertijd werd door de Ledenraad om een dergelijk reglement verzocht om de benoemingsprocedures en de samenstelling van de discipline- en topsportcommissies helder te krijgen.

Penningmeester Sevinga kon over het financiële verloop van het jaar 2006 gunstige ontwikkelingen melden. Er worden geen tegenvallers verwacht zodat ervan uitgegaan mag worden dat 2006 met een batig saldo wordt afgesloten.

Het voorstel van het Federatiebestuur om in de vacature namens topsport in de Financiële Commissie van de Ledenraad te voorzien door de heer J.T.J.M. Rensen uit Oirsbeek te benoemen werd unaniem overgenomen. De heer Rensen is in het dagelijks leven directeur van de Rabobank Swentibold (Limburg). Hij heeft actief aan de dressuursport deelgenomen op Grand Prix-niveau. Daarnaast is de heer Rensen ORUN-instructeur, voorzitter van de Examencommissie ORUN en voorzitter van de KNHS Onderwijsraad.

De Ledenraad ging akkoord met het voorstel de bestuursverkiezing op 15 januari 2007 te houden. Aftredend zijn mevrouw G. Verburg (portefeuille recreatie, herkiesbaar), de heer I. Sevinga (penningmeester, herkiesbaar) en de heer L. Tacken (portefeuille wedstrijdsport). De heer Tacken heeft besloten zich niet meer herkiesbaar te stellen. Er is tot 15 november gelegenheid kandidaten voor te dragen voor de vacature die daardoor ontstaat.