Ingezonden persbericht


Norauto, moederbedrijf van Auto 5, optimaliseert zijn supply chain performance met Manhattan Associates Auto-onderhoudsgroep kiest koers om best-in-class supply chain-oplossingen te combineren met hun SAP ERP-systeem

Utrecht - 12 September 2006 - Marktleider op het gebied van supply chain-oplossingen, Manhattan Associates, Inc. (NASDAQ: MANH), kondigde aan dat Norauto, één van de leiders op het gebied van auto-onderhoud en -uitrusting in Europa en moederbedrijf van de Belgische garageketen Auto 5, Manhattan Associates' Warehouse Management-oplossing succesvol heeft geïmplementeerd in zijn internationaal distributiecentrum (DC) in Lesquin, Noord Frankrijk. Het gebruik in het DC van 13.000 m2 is de eerste fase van een multi-site uitrol die Norauto zal voorzien van robuuste supply chain-uitvoeringscapaciteiten om zijn bestaande enterprise resource planning (ERP) van SAP te completeren en verbeteren.

Opgericht in 1970 vlakbij Lille (Noord Frankrijk), is Norauto vandaag de dag gevestigd als één van de leidende bedrijven in de Europese auto-onderhoud en uitrustingsmarkt. Als belangrijk onderdeel van het opnieuw realiseren van een project dat het complete herontwerpen van zijn operationele processen en IT-infrastructuur zou omvatten, selecteerde en implementeerde Norauto Warehouse Management for Open Systems van Manhattan Associates om het supply chain-uitvoeringscapaciteiten van wereldklasse te verschaffen. Als aanvulling op de integratie van de oplossing met SAP om de uitwisseling van data tussen Norauto's front-end supply chain-uitvoeringsapplicaties en zijn back-office enterprise systemen te bewerkstelligen, werd Manhattan Associates' Warehouse Management-oplossing ook geïntegreerd met voice-herkenning technologie van Vocollect.

Het nieuwe systeem, dat werd geïnstalleerd in slechts minder dan acht maanden, heeft Norauto's fulfilment operatie aanzienlijk verbeterd. Het stelde de specialist in auto-onderhoud en -uitrusting in staat om de productiviteit in het distributiecentrum aanzienlijk te verbeteren, en de fulfilment-capaciteit flink te laten stijgen tot 60.000 orders per week. Tegelijkertijd stelde de oplossing Norauto in staat een behoorlijke hoeveelheid aan dc-administratie te elimineren, voorraadniveaus te optimaliseren, inbound goederenstromen te stroomlijnen en het picking proces voor ordervoorbereiding te rationaliseren.

Ordervoorbereiding en tracking zijn geleidelijk verbeterd gedurende de eerste vier maanden van het project. Aan het einde van deze periode rapporteerden de 150 winkels die door het Lesquin-distributiecentrum werden bediend dat het foutpercentage was verminderd met 75%. Dit stelde Norauto in staat een order nauwkeurigheidsniveau te bereiken van 99,9%. Een jaar geleden beheerde 70% van de winkels de tracking van hun inbound orders zelf. Tegenwoordig doet slechts 30% van de winkels dit, wat het toegenomen vertrouwen demonstreert dat ze hebben in het distributiecentrum om orders nauwkeurig voor te bereiden bij de eerste keer dat het gevraagd wordt en bewijst dat de voordelen die geschept zijn door het nieuwe systeem verder gaan dan de vier muren van het distributiecentrum.

"Met zijn geavanceerde uitvoerings- en optimalisatiecapaciteiten, evenals zijn vermogen om naadloos te integreren met ons SAP ERP systeem, heeft Manhattan Associates' Warehouse Management for Open Systems ons in staat gesteld de productiviteit in onze distributiecentra te verbeteren, evenals de efficiëntie van onze supply chain. Aangevuld door Vocollect's voice-herkenningsoplossing, laat het nieuwe systeem ons een ordervoorbereiding nauwkeurigheidspercentage bereiken van 99,9%, een niveau dat makkelijk de minimum kwaliteitsstandaarden passeert die specifiek zijn voor de autobranche," legt Laurent Houvenaghel, directeur supply chain projecten bij Norauto, uit.

"Norauto rolt de implementatie van Manhattan Associates' Warehouse Management for Open Systems binnen de komende maanden uit in zijn andere distributiecentra in Frankrijk en Spanje. Verder implementeert Norauto momenteel Manhattan Associates' Slotting Optimisation-oplossing in het Lesquin-distributiecentrum. De functionaliteit van de oplossing zal Norauto in staat stellen om de snelheid in het distributiecentrum te verbeteren door het vaststellen van de meest voordelige en ergonomisch correcte plaatsing van goederen in het magazijn.

"Dankzij Norauto's technologische keuze en de verbintenis van zijn personeel om de nieuwe oplossing te omarmen, is Norauto in staat geweest om zijn supply chain-processen aanzienlijk te verbeteren. We kijken nu uit naar het ondersteunen van Norauto tijdens de volgende fase van het project, het uitrollen van Manhattan Associates' oplossingen naar andere distributiecentra binnen zijn netwerk, " merkt Henri Seroux, managing director van Manhattan Associates in Frankrijk, op.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Norauto
Opgericht in Noord Frankrijk in 1970, ontwikkelt, verkoopt en distribueert Norauto producten en services om in de behoeften te voorzien van automobilisten met betrekking tot uitrusting, onderhoud, comfort, veiligheid, welzijn etc. Norauto bezit een internationaal netwerk van meer dan 350 centra onder de namen Norauto, Maxauto, Auto 5 en Midas. Norauto is onderdeel van de Mulliez Group, die eigenaar is van Decathlon, Auchan, Leroy Merlin en Pimkie. Meer informatie op www.norauto.com

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates is een toonaangevende leverancier van supply chain-oplossingen. De oplossingen voor Supply Chain Planning, Supply Chain Execution, business intelligence en business process platform ondersteuning stellen meer dan 1200 klanten wereldwijd in staat rendabiliteit, performance en concurrentievoordeel te verhogen. Meer informatie op www.manh.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS - Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600 Fax: +31 (0) 40 235 4601 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over Manhattan Associates kunt u contact opnemen met Jan Heijblom, Sales Manager Central Europe van Manhattan Associates: Tel: +31 (0) 30 214 3056 Fax: +31 (0) 30 214 3099 E-mail: jheijblom@manh.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2005
The Sunday Times - Top 100 best small companies to work for, 2005 The Holmes Report - Best consultancy to work for, 2004 Financial Times - Top 20 best places to work, 2004 PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US - Fastest climbing technology agency, 2004