Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

Wijz. regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006

Met de onderhavige regeling wordt de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 gewijzigd. Rondom een bedrijf in Best wordt een nieuw 20-kilometergebied vastgesteld. Dit omdat op deze plaats de aanwezigheid en circulatie van het bluetongue-virus bij runderen is vastgesteld. Omdat geheel Nederland al beperkingsgebied is, hoeft het beperkingsgebied naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied niet te worden aangepast. De maatregelen die in dit nieuwe gebied gelden, zijn gelijk aan de maatregelen in het 20-kilometergebied Zuid-Limburg. Voor de duidelijkheid wordt opgemerkt dat de twee 20-kilometergebieden als afzonderlijke gebieden moeten worden beschouwd. Dit betekent dat handelsverkeer tussen de twee 20-kilometergebieden niet is toegestaan.

De overige wijzigingen zijn van technische dan wel tekstuele aard.

MINISTERIE VAN LANDBOUW,
NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur
en Voedselkwaliteit van 12 september 2006, TRCJZ/2006/2888 houdende wijziging (8) van de Regeling
beperkingsgebieden bluetongue 2006

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

Gelet op richtlijn 2000/75/EG van de Raad van de Europese Unie van 20 november 2000 tot vaststelling van specifieke bepalingen inzake de bestrijding en uitroeiing van bluetongue (PbEU L 327), en artikel 10, eerste lid, van richtlijn 90/425 van de Raad van de Europese Unie van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224), beschikking 2005/393/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 23 mei 2005 inzake beschermings- en toezichtsgebieden in verband met bluetongue en de voorwaarden voor verplaatsingen uit of binnen deze gebieden (PbEU L 130);

Gelet op de artikelen 17, 29, 30, eerste en derde lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:
Artikel I
De Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 wordt als volgt gewijzigd:

A
In artikel 3, tweede lid, wordt .het gebied. vervangen door: de afzonderlijke gebieden.

B
In artikel 4, eerste lid, artikel 4, derde lid, en artikel 5, onderdeel a, wordt .het gebied. telkens vervangen door: een gebied.

C
Artikel 8 wordt als volgt gewijzigd:

1. De aanhef wordt als volgt gewijzigd:
a. .door het gebied. wordt vervangen door: door een gebied. b. .zonder dat in het gebied. wordt vervangen door: zonder dat in dat gebied.
2. In onderdeel a wordt .het gebied. vervangen door: een gebied.

D
In artikel 9 wordt .herkauwers uit het gebied. vervangen door: herkauwers uit een gebied.

E
In artikel 10 wordt .runderen jonger dan 3 maanden. vervangen door: runderen jonger dan 3 maanden uit een gebied.

F
Artikel 11 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt .het gebied. vervangen door: een gebied.
2. In het tweede lid wordt .worden behandeld. vervangen door: behandelt.

G
In artikel 13 wordt .met de volgende middelen ter wering van vectoren geregistreerde, toegelaten of vrijgestelde middelen. vervangen door: daarvan met geregistreerde, toegelaten of vrijgestelde middelen ter wering van vectoren.

H
Bijlage I wordt vervangen door de in de bij deze regeling opgenomen bijlage.

I
In bijlage II wordt .het gebied. vervangen door: een gebied.

Artikel II
Deze regeling wordt aan de media bekendgemaakt en treedt op 12 september 2006, om 16:00 uur in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,
Overeenkomstig het door de minister genomen besluit:
DE DIRECTEUR-GENERAAL,
mr. R.M. Bergkamp

Bijlage

Bijlage I

A. 20-kilometergebied Zuid-Limburg
Het 20-kilometergebied Zuid-Limburg is als volgt begrensd:


1. Vanaf de kruising Belgische grens, Stramproyergrensweg, Stramproyergrensweg volgend in oostelijke richting overgaand in Eltenbosdijk volgend in oostelijke richting overgaand in Bergerothweg volgend in oostelijke richting overgaand in Savelveld volgend in noordoostelijke richting tot aan Maaseikerweg (N266).

2. Maaseikerweg (N266) volgend in noordelijke richting tot aan Tungeler Dorpsstraat.
3. Tungeler Dorpsstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Casterstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Baldersstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Antoniusstraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Sebastiaanstraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Ellerweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Leemvenweg.

4. Leemvenweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Lidwinastraat volgend in noordoostelijke richting tot aan Grathemerweg.

5. Grathemerweg volgend in zuidoostelijke richting tot aan Ensebroekerweg.
6. Ensebroekerweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Kuiperweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Hunselerdijk volgend in noordoostelijke richting overgaand Veldstraat volgend in zuidoostelijke richting tot aan Heiakker.
7. Heiakker volgend in noordoostelijke richting overgaand in Abenhofweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Rijksweg (N280).

8. Rijksweg (N280) volgend in oostelijke richting tot aan N273.
9. N273 volgend in noordoostelijke richting tot aan Heythuyserweg (N279).
10. Heythuyserweg (N279) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Biesstraat (N279) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Walk (N279) overgaand in Heythuyserweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Tramstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Hoek N279 volgend in noordelijke richting tot aan Heldensedijk (N562).

11. Heldensedijk (N562) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Roggelsedijk (N562) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Roggelseweg N562 volgend in noordelijke richting overgaand in Molenstraat (N562) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Maasbreeseweg (N562) volgend in noordelijke richting tot aan Provincialeweg (N275).

12. Provincialeweg (N275) volgend in oostelijke richting tot aan Wilhelminalaan.
13. Wilhelminalaan volgend in noordelijke richting overgaand in Sevenumseweg volgend in noordelijke richting overgaand in Roozendaal tot aan A67/E34.
14. A67/E34 volgend in oostelijke richting tot aan Wesselseweg.
15. Wesselseweg volgend in noordoostelijke richting tot aan de Duitse grens.
16. Duitse grens volgend in zuidelijke richting overgaand in de Belgische grens.
17. Belgische grens volgend in noordwestelijke richting tot aan Stramproyergrensweg.

B. 20-kilometergebied Noord-Brabant
Het 20-kilometergebied Noord-Brabant is als volgt begrensd:


1. Vanaf de kruising Rijksweg A59 en Coppensdijk, Coppensdijk volgend in zuidelijke richting tot aan Nieuwekampen.

2. Nieuwekampen volgend in noordoostelijke richting overgaand in Van Rijckelvoorseweg, Van Rijckelvoorseweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Brugstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Lindelaan volgend in oostelijke richting tot aan Vinkelsestraat.

3. Vinkelsestraat volgend in oostelijke richting overgaand in Huis Deelen volgend in zuidoostelijke richting tot aan Loosbroeksestraat volgend in noordelijke richting overgaand in Aardenbaan volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Langestraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Molendellen volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Achter de Berg, volgend in noordoostelijke richting overgaand in Achterstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Brandsestraat volgend in oostelijke richting overgaand in Udenseweg volgend in oostelijke richting tot aan de A50.
4. De A50 volgend in zuidoostelijke richting tot aan de Rondweg.
5. Rondweg volgend in oostelijke richting tot aan Industrielaan.
6. Industrielaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Nieuwe Udenseweg volgend in oostelijke richting overgaand in Leeuwstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Brabantstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Volkelseweg tot aan Peelsehuis.
7. Peelsehuis volgend in oostelijke richting overgaand in Bovenstehuis volgend in zuidelijke richting overgaand in Zijp volgend in oostelijke richting overgaand in Waterval volgend in zuidelijke richting overgaand in Statenweg volgend in westelijke richting overgaand in Donkstraat tot aan Arendstraat.

8. Arendstraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Broeder Hogardstraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Daniel de Brouwerstraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Pastoor Castelijnsstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Handelsweg volgend in zuidwestelijke richting overgaand Scheiweg volgend in oostelijke richting overgaand in Oost-OM (N272) volgend in zuidelijke richting tot aan Rooije Hoefsedijk.

9. Rooije Hoefsedijk volgend in oostelijke richting overgaand in Leemskuilerweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Lochterweg volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Bakelseweg (N604) volgend in zuidelijke richting overgaand in Kivitsbraak (N604) volgend in zuidelijke richting overgaand in Neerstraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Gemertseweg volgend in zuidoostelijke richting tot aan Helmondsestraat.
10. Helmondsestraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Benthem (N607) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Bakelsebrug tot aan S210/N279.
11. S210/N279 volgend in zuidelijke richting tot aan Rochadeweg.
12. Rochadeweg volgend in westelijke richting tot aan het water, het water volgend in zuidelijke richting tot aan de Rijksweg, Rijksweg volgend in zuidelijke richting tot aan E34/A67.

13. E34/A67 volgend in westelijke richting tot aan Steemertseweg.
14. Steemertseweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Hogeweg volgend in westelijke richting overgaand in Lijestraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Meervensedijk volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Bussersdijk volgend in zuidelijke richting overgaand in Turkensvenweg volgend in zuidelijk richting overgaand in Starvenweg overgaand in Beuvenlaan volgend in zuidelijke richting tot aan Provincialeweg.
15. Provincialeweg volgend in westelijke richting overgaand in Somerenseweg volgend in westelijke richting overgaand in Industrieweg volgend in westelijke richting overgaand in Het Heike volgend in westelijke richting tot aan de Leenderweg (N634).
16. Leenderweg (N634) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Langstraat (N634) overgaand in Dorpsstraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Valkenswaardseweg volgend in zuidwestelijke richting tot aan A2/E25.
17. A2/E25 volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Strijperstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Strijperdijk volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Paaldijk volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Groenstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Roerdomp volgend in zuidelijke richting overgaand in De Branten volgend in westelijke richting overgaand in Gravenkasteel volgend in zuidwestelijke richting overgaand in de Dijk overgaand in Heikant volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Bergbosweg volgend tot aan de Belgische grens.
18. Belgische grens volgend in westelijke richting tot aan Sint Benedictusbaan.
19. Sint Benedictusbaan volgend in noordelijke richting overgaand in Brugseheide volgend in noordelijke richting overgaand in de Sil volgend in westelijke richting tot aan de Maastrichterweg.

20. Maastrichterweg volgend in noordelijke richting overgaand in Zuidelijke Randweg (N396) volgend in westelijke richting overgaand in Luikerweg (N69) volgend in zuidelijke richting overgaand Venbergseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Pastoor Bolsiusstraat volgend in westelijke richting overgaand in Monseigneur Smetsstraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Weerderdijk volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Loverensedijk volgend in noordelijke richting overgaand in Loveren volgend in noordoostelijke richting overgaand in Dommelsedijk (N397).
21. Dommelsedijk (N397) volgend in westelijke richting overgaand in Lage Heide volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Stokkelen volgend in noordwestelijke richting overgaand in Plaatse volgend in noordwestelijke richting overgaand in Voortseweg volgend in noordwestelijke richting tot aan Postelseweg.

22. Postelseweg volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Rootseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Grote Aardweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in de Pan volgend in noordwestelijke richting overgaand in Dalem overgaand in Ganzestraat volgend in noordwestelijke richting overgaand in Nieuwstraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Oude Provincialeweg volgend in westelijke richting overgaand in Burgemeester van Woenseldreef volgend in noordelijke richting overgaand in Provincale weg N294 volgend in westelijke richting tot aan Lange Trekken.
23. Lange Trekken volgend in noordelijke richting overgaand in P.G. Ballingslaan volgend in westelijke richting overgaand in Neterselseweg volgend in noordelijke richting overgaand in De Muilen volgend in noordelijke richting overgaand in Latestraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Molendijk overgaand in de Laaijen volgend in noordwestelijke richting overgaand in Heideweg volgend in noordelijke richting overgaand in Neterelsedijk volgend in westelijke richting tot aan Kempenbaan (N269).
24. Kempenbaan (N269) volgend in noordelijke richting overgaand in Wellenseind (N269) overgaand in Lage Mierdseweg volgend in noordelijke richting overgaand in Esbeekseweg volgend in noordelijke richting overgaand in Gelderstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Faffestraat volgend in oostelijke richting overgaand in Doelenstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Tilburgseweg volgend in noordelijke richting overgaand in N269 tot aan de A58/A65/E312.

25. A58/A65/E312 volgend in noordoostelijke richting tot aan Burgemeester Bechtweg (N261).
26. Burgemeester Bechtweg (N261) volgend in noordelijke richting tot aan Midden Brabantweg (N261).

27. Midden Brabantweg (N261) volgend in noordelijke richting tot aan A59.
28. A59 volgend in oostelijke richting tot aan Lipstraat.
29. Lipstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Duinweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Margrietweg volgend in oostelijke richting overgaand in Distelberg volgend in oostelijke richting overgaand in Nieuwkuijkseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Vendreef volgend in noordoostelijke richting overgaand in Gementweg volgend in oostelijke richting overgaand in Deutersestraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Oude Vlijmenseweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Simon Stevinweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Konginnenlaan.
30. Koninginnenlaan volgend in noordoostelijke richting overgaand Brugstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Orthenseweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Aartshertogenlaan volgend in oostelijke richting overgaand in Grobbendoncklaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Graafseweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Aartshertogenlaan volgend in oostelijke richting overgaand in Hintham overgaand in Graafsebaan volgend in oostelijke richting overgaand in Berlicumseweg volgend in zuidelijke richting tot de A59, de A59 volgend in oostelijke richting tot aan Coppensdijk.