Provincie Limburg

www.awacsinlimburg.nl online Vanaf vandaag, 12 september om 16.30 uur, is de website

www.awacsinlimburg.nl online. De website geeft informatie over AWACS in Limburg. De website is een initiatief van de Provincie Limburg, de gemeente Onderbanken en de ministeries van VROM en Defensie en volgt uit de afspraken die zijn gemaakt tussen het Rijk, de Provincie en de gemeente Onderbanken. De website heeft als doel bewoners in de omgeving van de AWACS-basis te informeren over recente ontwikkelingen.

In het gemeentehuis van Onderbanken hebben burgemeester Clermonts, wethouder Ubachs en gedeputeerde Kersten gezamenlijk de website www.awacsinlimburg.nl geopend. Gedeputeerde Kersten: De Provincie Limburg komt hiermee haar afspraak na om een laagdrempelige voorziening ten behoeve van communicatie over AWACS te creëren. De website heeft ook een portaalfunctie voor informatie van de ministeries van VROM en Defensie, de GGD en andere organisaties die betrokken zijn bij AWACS.

Begin 2006 zijn in een bestuurlijk overleg tussen Rijk, Provincie en Onderbanken verder afspraken gemaakt over vervanging van de motoren, de uitplaatsing van oefenvluchten naar andere bases in Europa, het doen van geluidmetingen en een belevingsonderzoek en het instellen van een vertrouwenspersoon of vertrouwenscommissie. Bij deze afspraken ligt het voortouw bij het Rijk. Met zorg constateert de Provincie dat er van deze toezeggingen nog zeer weinig terecht is gekomen.

De afspraken in het bestuurlijk overleg zijn gemaakt om de overlast van AWACS te beperken en het vertrouwen tussen de bevolking en de overheid te bevorderen.

12-9-2006 15:59