12/09 Verz amelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 12-09-2006

Gewonden bij aanrijdingen

Haarsteeg Maandagmiddag zijn bij een verkeersongeval op de kruising van de Tuinbouwweg en de Mommersteeg twee personen gewond geraakt. Een 81-jarige man uit Heusden reed op de Tuinbouwweg toen hij vermoedelijk ter hoogte van de kruising met de Mommersteeg geen voorrang verleende aan een van links komende 76-jarige automobilist uit Heusden. Beiden zijn, met onder andere verwondingen aan hun hoofd, overgebracht naar het ziekenhuis.

Sint Michielsgestel Maandagavond is bij een aanrijding op de kruising van de Hezelaar en de Nachtegaalstraat een 17-jarige bromfietsster uit Gemonde gewond geraakt. Het meisje verleende op de kruising vermoedelijk geen voorrang aan een van rechts komende 25-jarige automobilist uit Sint Michielsgestel. De bromfietsster is met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis.

Beugen Op de Beugense Maasstraat heeft maandagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 24-jarige bestuurder uit Boxmeer reed samen met een 36-jarige man uit Venlo over de Beugense Maasstraat, richting Maas. Hij reed de dijk op. Daar liep een 18-jarige man uit Beugen. Een 57-jarige bestuurder reed met een 21-jarige vrouw uit Oeffelt in de richting van Beugen. Bij het oprijden van de dijk ziet de man uit Boxmeer dat er een tegenligger aan komt. Hij remt nog maar kan een aanrijding niet voorkomen. De man uit Boxmeer en zijn passagier raakten gewond en moesten door de brandweer uit de auto worden gehaald. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Oss Dinsdagochtend is bij een verkeersongeval op de Cereslaan een 64-jarige man uit s-Hertogenbosch gewond geraakt. De man zat als passagier in de auto bij een 69-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch. De vrouw verleende geen voorrang aan een van rechts komende 33-jarige automobilist uit Oss. De 64-jarige man is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aangehouden bij poging inbraak in auto

Cuijk - In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 18-jarige man uit Venlo en een 23-jarige man uit Belfeld aangehouden. Zij worden ervan verdacht op de Valuwe in een auto te hebben ingebroken. Getuigen meldden dat mensen trachten in te breken in een geparkeerde auto. De verdachten zijn ingesloten voor verder verhoor.

Pony overleden na mishandeling

Cuijk Zondag is vermoedelijk als gevolg van mishandeling een pony overleden. In de periode van zaterdagmiddag 9 september en zondagmiddag 10 september is het hekwerk van een weiland aan de Zevenhutten vernield. Omstanders zagen dat de ponys die in het weiland stonden los rond liepen en waarschuwden de eigenaar. Een pony, die samen met haar veulen en enkele andere ponys in dit weiland ter hoogte van de Spoortunnel stond, was met een onbekend voorwerp in haar buik gestoken. De pony is enkele uren later overleden. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie in Cuijk (0900-8844).

Aanhoudingen na vernielingen

Heusden Dinsdagochtend zijn in de Inlaagdijk twee mannen aangehouden. De 24-jarige man uit Heusden wordt ervan verdacht enkele ruiten van een woning te hebben vernield. De 22-jarige plaatsgenoot vernielde met zijn auto een heg en een hekwerk rondom de woning. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek naar de aanleiding en toedracht inverzekeringgesteld.

Winkeldievegge aangehouden

Oss Dinsdagmiddag is in de Pastoor Bloemstraat een 33-jarige vrouw uit Cuijk aangehouden. De vrouw had zojuist uit een winkel in de Burgwal enkele kledingstukken weggenomen. Met behulp van getuigen kon de verdachte door de politie worden aangehouden. Ze is overgebracht naar het politiebureau.