Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (12/09)

BERGEN OP ZOOM, 12 september 2006

Politie houdt 16-jarige aan voor vernieling ruit
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagavond een 16-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden voor vernieling van een ruit. De man dreigde zijn ex-vriendin met het ingooien van de ruit waarna hij de daad bij het woord voegde. Op de Koningin Julianastraat gooide hij hierna de ruit van de woonkamer in waarna hij weer wegfietste. De ex-vriendin zag dit gebeuren en belde de politie. Die kon de jongen uiteindelijk aanhouden. Na verhoor is hij heengezonden. In het jeugdoverleg zal besloten worden wat de jongen als straf krijgt opgelegd.

Brand in woning
BERGEN OP ZOOM: Een bewoner van een woning aan de Meidoornlaan is dinsdag het slachtoffer geworden van zijn eigen onoplettendheid. De man had een pannetje op het vuur gezet en was daarna in slaap gevallen. Toen hij wakker werd was de vlam in de pan geslagen en stond de woning vol rook. Een kennis van de man die toevallig langskwam heeft de man uit de woning gehaald en de pan naar buiten gegooid. De brandweer hoefde weinig anders meer te doen dan de woning te ventileren. Niemand raakte gewond en ook raakte er buiten de pan niets beschadigd.

Één gewonde bij aanrijding
BERGEN OP ZOOM: Een 19-jarige bestuurder van een auto uit Rotterdam stond dinsdagmiddag geparkeerd op de Halsterseweg. Hij wilde draaien om in de richting van de Florastraat te rijen maar zag tijdens deze manoeuvre een hem passerende auto over het hoofd. Deze auto werd bestuurd door een 32-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Een geparkeerd staande auto werd door de klap eveneens geraakt en raakte hierbij beschadigd. De twee eerste autos raakte total loss. De 32-jarige bestuurder is met lichte verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie houdt snelheidscontrole
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft op de van Konijnenburgweg, Laan van Everswaard, rondom de school Lodijke en de Rooseveltlaan een snelheidscontrole.
De politie heeft veertien bekeuringen uitgeschreven voor snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km per uur waar 50 is toegestaan.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
OUDENBOSCH: Een 32-jarige inwoner van Oudenbosch is maandagavond door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn vriendin geslagen waarna deze de politie had gebeld. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Inbraak bij supermarkt
OUDENBOSCH/HOEVEN: Bij een supermarktketen in Oudenbosch is in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.50 uur ingebroken. Aan de Oost-Vaardeke gooiden de daders een ruit in waarna zij binnen konden komen. Het is nog niet bekend wat er is meegenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. Bij dezelfde supermarktketen in Hoeven werd getracht in te breken door een steen door de ruit te gooien. Dit lukte niet waarna de daders zijn vertrokken.

Auteur: Nicolette Bovenhorst