Provincie Overijssel

Commissaris Jansen sluit raad uit bij benoeming

cdk324.jpg (80 Kb)
Commissaris van de Koningin Geert Jansen overlegt niet met de Raalter gemeenteraad over de benoeming van een waarnemend burgemeester. Vertrouwelijk overleg is volgens Jansen niet mogelijk nadat vertrouwelijke gesprekken met de raadsleden in De Stentor zijn verschenen. "Ik betreur dit ten zeerste", aldus Jansen.

Dit schrijft de Commissaris in een brief aan de raadsleden van Raalte. De fractievoorzitters hebben tot twee keer toe vertrouwelijk gesproken met de commissaris, nadat de raad het vertrouwen in burgemeester Alex Bolhuis had opgezegd. In De Stentor werd vervolgens inhoudelijk geschreven over de gesprekken.

Volgens Jansen is daarom gebleken dat vertrouwelijk overleg met de raadsleden niet langer mogelijk is. "Met betrekking tot de voorbereiding voor de vervulling van de vacature van burgemeester, geef ik u in overweging om met voorstellen te komen voor een werkwijze waarbij de geheimhouding zonder meer gegarandeerd is. In afwachting daarvan zal ik de minister adviseren om de openstelling van de vacature aan te houden", aldus Geert Jansen.

Download de brief