Nederlands Uitgeversverbond


---

inschrijving mercurs 2006 geopend

Vanaf deze week kunnen weer kandidaten worden voorgedragen voor de Mercurs, dé jaarlijkse tijdschriftonderscheidingen. Dat kan via de website www.mercurs.nl waar het kandidaatstellingsformulier kan worden gedownload. Directies van uitgeverijen van Nederlandse publiekstijdschriften worden in de gelegenheid gesteld om voordrachten in te dienen, maximaal drie per categorie. De sluitingsdatum voor de kandidaatstelling is vrijdag 29 september a.s. Medio november worden de nominaties bekend gemaakt.

Tijdens het TijdschriftenGala op donderdagavond 7 december 2006 in Event Centre Aalsmeer worden de winaars bekend gemaakt. De online kaartverkoop start begin oktober vanaf de website www.mercurs.nl. Op de vernieuwde website is alle informatie over de Mercurs en Het TijdschriftenGala te vinden.

De categorieën waarin dit jaar Mercurs worden uitgereikt zijn:
* Tijdschrift van het Jaar

* Lancering van het Jaar

* Artdirection van het Jaar

* Hoofdredacteur van het Jaar

* Uitgeefprestatie van het Jaar

* Website van het Jaar

* Merkextensie van het Jaar

* Tijdschriftcampagne van het Jaar

De jury heeft ook nog de mogelijkheid om over te gaan tot de uitreiking van een Mercur dOr. Voor deze categorie en voor de categorie Tijdschriftcampagne van het Jaar kunnen geen kandidaten woren voorgedragen. De beslissing hierover ligt geheel bij de jury. Alle categorieën met hun criteria zijn te vinden op www.mercurs.nl.

Ook dit jaar is NUV-voorzitter Loek Hermans voorzitter van de jury. Op korte termijn wordt de volledige samenstelling van de jury bekend gemaakt. Uitgebreide informatie over de juryprocedure en het juryreglement is te vinden op www.mercurs.nl.

---