Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 12 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 12-09-2006

Bedreiger aangehouden

Wormerveer, 11 september 2006, 21:15 uur

De politie heeft een 20-jarige man uit Wormer aangehouden op verdenking van bedreiging van een 17-jarige plaatsgenoot. In een steegje achter de Cor Bruijnweg zou de verdachte de jonge vrouw in haar gezicht hebben geslagen, in haar buik hebben getrapt en bedreigd. Ook zou hij haar bromfietshelm hebben meegenomen. De twee zijn bekenden van elkaar. De politie heeft de verdachte in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld.

Illegale vreemdeling

Purmerend, 12 september 2006, 00:39 uur

Op de Kanaalstraat in Purmerend is een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten hielden de man staande omdat de verlichting van zijn fiets niet werkte. Bij controle van de persoonsgegevens bleek dat de man een verlopen vreemdelingendocument en paspoort bij zich had. De verdachte zal worden overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Brand in bejaardenwoning

Purmerend, 12 september 2006, 02:18 uur

Een woning in een bejaardenhuis aan de Wolthuissingel is vannacht helemaal uitgebrand. De brand is vermoedelijk ontstaan in de vaatwasser. Politieagenten hebben uit voorzorg de bovenliggende verdieping ontruimd in verband met de rookontwikkeling. De bewoners konden tijdelijk in de recreatiezaal verblijven. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Openstaande boetes betalen

Volendam, 11 september 2006, 16:00 uur

Tijdens een bromfietscontrole heeft de politie een 49-jarige Volendammer staande gehouden. De man bleek 5 boetes nog niet te hebben betaald. Het ging om een totaalbedrag van meer dan 465,-. Het bedrag moest hij contant afrekenen op het politiebureau.

Agressieve man aangehouden

Volendam, 11 september 2006

Op de Zeestraat heeft de politie een 58-jarige Volendammer aangehouden wegens bedreiging. De man liep onvast ter been en struikelde onder de ogen van agenten. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De agenten zagen dat hij een hoofwond had en wilden hem eerste hulp verlenen op het nabijgelegen politiebureau. De man weigerde alle hulp en gedroeg zich agressief naar de agenten. De man hield een plastic tas achter zijn rug waarin een mes bleek te zitten. Het mes is in beslag genomen en de verdachte in verzekering gesteld.

Harddrugs in beslag genomen

Volendam, 11 september 2006,

De politie heeft vier personen aangehouden op verschillende locaties in Volendam wegens cocaïnebezit. Het gaat om twee verdachten van 18 en 27 jaar uit Hoorn, een 24-jarige verdachte uit Nuth en een 29-jarige Monnickendammer. De betrokkenen werden één voor één aangehouden en meegenomen naar het bureau. De drugs werden in beslag genomen en de verdachten na het betalen van een boete van 200 euro heengezonden.

Hardrijders in Monnickendam

Monnickendam, 12 september 2006, 11:53 uur

Op de Purmerenderweg in Monnickendam heeft de politie tussen 06.00 en 11.00 uur op snelheid gecontroleerd. In totaal passeerden 1060 voertuigen de camera die stond opgesteld in beide richtingen. Honderdzevenenzeventig bestuurders reden harder dan de maximaal toegestane snelheid van 60 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/h.

Onder invloed

Volendam, 11 september 2006, 19:07 uur

Op de Julianaweg heeft de politie drie personen aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 43-jarige Volendammer had meer dan 2 keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren. Een 60-jarige Purmerender kreeg een rijverbod van 3 uren, omdat hij volgens de uitslag van de blaastest meer dan anderhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Ook een 31-jarige man uit Amstelveen had iets te veel gedronken. Allen werden met een proces-verbaal op zak heengezonden.