Ingezonden persbericht


mogelijk nieuwe serie over mijn lijk

In 2005 keek presentator Patrick Lodiers van BNN in Over Mijn Lijk mee in het leven van vijf ongeneeslijk zieke jongeren: Wiebe (20), Elmar (34), Karin (29), Fedde (27) en Geja (21). Jongeren die een enorme levenslust uitstraalden, ondanks dat zij wisten dat ze niet lang meer te leven hadden. BNN denkt op dit moment na over een nieuwe serie van dit programma.

Patrick Lodiers: "We hebben lang nagedacht of er een nieuwe serie van het programma moest komen. Ik praat uitdrukkelijk niet over een tweede serie, maar over een nieuwe serie. Het vorige seizoen was uniek door de unieke mensen. We gaan nu kijken of we weer zulke krachtige personen kunnen vinden. Maar dan moet het wel anders zijn, bijvoorbeeld met een moslim, of een jonge vader of moeder. Of we het daadwerkelijk gaan doen, hangt dus af of we de juiste mensen kunnen vinden. Mocht de nieuwe serie er komen dan zal alles anders zijn behalve de vorm (van het programma) en de titel."

Voor de vijf jongeren was het programma een manier om de kijker ervan bewust te maken vooral te genieten van het leven. En dat is ze gelukt. Uit de vele reacties die naar aanleiding van het programma binnenkwamen, bleek dat veel kijkers geraakt waren door de jongeren. "Voor het eerst sta ik erbij stil dat het zomaar afgelopen kan zijn, en je inderdaad moet genieten van het leven," was een veelgehoorde reactie.

Meer informatie en foto's: BNN Communicatie
Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl