Bijgaand ontvangt u het persbericht van Mamut over de lancering van Mamut Business Software, versie 11. In het bericht dat gisteren is verstuurd staat per abuis het getal 100 in de eerste alinea. Dat is in dit bericht weggelaten. Zie bijlage voor het volledige persbericht in PDF-formaat. Beeldmateriaal op aanvraag beschikbaar.

PERSBERICHT

Mamut lanceert nieuwe versie van paradepaard Mamut Business Software

(Oslo, 12 september 2006) Vandaag lanceert Mamut de nieuwste versie van haar belangrijkste software product: Mamut Business Software, versie 11. De nieuwe versie kent een aantal nieuwe mogelijkheden en verbeteringen om de gebruiksvriendelijkheid voor klanten te verhogen. Het product wordt gelanceerd in alle zes markten waar Mamut actief is.

"Het is onze ambitie bij Mamut om producten en diensten te bieden die de dagelijkse taken van een ondernemer vereenvoudigen, tijd besparen, en elke werkdag meer winstgevend en effectiever maken voor onze gebruikers. Op grond van de terugkoppeling die we van onze gebruikers krijgen weten we dat we deze ambitie waarmaken," zegt Eilert Hanoa, CEO van Mamut.

Nieuwe lay-out bureaublad

Mamut Business Software, versie 11 kent een aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Centraal in deze ontwikkelingen staat het nieuwe bureaublad, dat nu gebruikers sneller overzicht en toegang geeft tot veelgebruikte functies en die een geheel nieuwe manier biedt om zicht te houden op zowel kerncijfers, als per sector verschillende werkprocessen voor gebruikers in kleine en middelgrote bedrijven.

Deze versie bevat ook verschillende nieuwe mogelijkheden zoals de automatische creatie van activiteiten en taken, continu bijgehouden contactinformatie via integratie met een online telefoonboek., integratie met meer betaalmogelijkheden voor gebruikers van de E-commerce module, nieuwe functionaliteit voor periodieke/regelmatige facturering, een nieuwe Budget module, electronische afhandeling van belastingformulieren en verbeteringen en nieuwe items in de Human Resource module.

"Verbeterde gebruiksvriendelijkheid is de basis van alle nieuwe functionaliteit en verbetering in Mamut Business Software, versie 11. De reden hiervoor is eenvoudig: verbeterde efficiency en een lagere kans op fouten", aldus Hanoa.

Uitgebreid getest

Mamut krijgt veel terugkoppeling van gebruikers. Zij worden actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe versies. Daarnaast neemt, vooruitlopend op de lancering van nieuwe en verbeterde producten, een aantal klanten deel in een uitgebreid Beta-programma

Efficiency bij Solinas Benelux BV en Apparatenbouw Hogedruksmering J. van der Gaag BV

Twee van de vele bedrijven die meedoen aan het Beta-programma zijn Apparatenbouw Hogedruksmering J. van der Gaag BV en Solinas Benelux BV, technische handelsondernemingen gevestigd in Bleiswijk. J. van der Gaag BV bestaat al sinds 1938 en Solinas Benelux bv is opgericht in 2001, tellen nu gezamenlijk 15 medewerkers en leveren hoogwaardige producten en diensten voor het optimaliseren van productieprocessen. "Met Mamut hebben we ons hele bedrijf onder controle in één enkele oplossing. Het complete overzicht van lopende en afgehandelde orders, telefoongesprekken, en meer helpt ons om snel en persoonlijke service te bieden aan elke klant van ons", zegt Matthijs Beerlage, Directeur van Apparatenbouw Hogedruksmering J. van der Gaag BV.

"Ik heb diverse andere systemen in mijn carrière uitgeprobeerd, maar geen was zo gebruiksvriendelijk als Mamut. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik bijzonder aangenaam verrast ben met de nieuwe mogelijkheden die de laatste versie van de software biedt. Het nieuwe bureaublad is geweldig en geeft mij sneller toegang tot handige programmaonderdelen zoals mijn eigen activiteitenoverzicht en kalender, zodat ik snel alles kan toevoegen wat ik moet onthouden. De snelkoppelingen onderaan het bureaublad die ik zelf kan beheren, zijn ook heel vernuftig", aldus dhr. Beerlage.

Lees meer over Mamut Business Software, versie 11 op www.mamut.nl/preview.


---

Over Mamut

Opgericht in 1994, Mamut (OSE "MAMUT") is een toonaangevende Europese leverancier van complete, geïntegreerde oplossingen voor kleine ondernemingen. Mamut levert complete en gebruiksvriendelijke oplossingen tegen de beste prijs-kwaliteit verhouding, met geïntegreerde CRM, verkoopondersteuning, logistiek, financiële administratie en e-commerce. Meer dan 100.000 bedrijven vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met oplossingen van Mamut. Voor meer informatie over Mamut en haar oplossingen zie www.mamut.nl

Neem voor meer informatie contact op met:

Dave Kroder, country manager Nederland van Mamut Software, tel 020 653 6888, email: davek@mamut.nl

of

Kalle Siebring van Hill & Knowlton, tel 020 404 47 07, email: ksiebring@hillandknowlton.com