Persberichten 12/09 middag

Regio, 12-09-2006

Valkenburg Aanrijding De politie heeft dinsdag 12 september rond 08.55 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen een fietser en een bromfietser op het fietspad aan de Voorschoterweg. Een 67 jarige fietser uit Valkenburg sloeg op het fietspad linksaf en had niet in de gaten dat juist op dat moment een 19 jarige bromfietsster uit Katwijk begonnen was hem in te halen. De Katwijkse is na de aanrijding met nekletsel overgebracht naar het LUMC. De fietser bleef ongedeerd.

Voorschoten Controle verlichting brom(fietsers) De politie in Voorschoten gaat vanaf dinsdag 12 september actief en repressief controleren op het voeren van verlichting door fietsers en bromfietsers. Hoewel de afgelopen jaren een verbetering te zien is, is het aantal personen dat zonder de verlichting deelneemt aan het verkeer nog steeds te groot. Fietsers en bromfietsers zijn de meest kwetsbare deelnemers in het verkeer. Uiteraard draagt het voeren van verlichting bij aan de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal ongevallen. Een andere goede reden om met verlichting te rijden is dat het u een fikse boete kan bespraren. Een bekeuring voor het niet voeren van verlichting bedraagt 20 euro.

Leiderdorp Tasjesroof De politie stelt een onderzoek in naar een tasjesroof die dinsdagmorgen 12 augustus rond 10.10 uur op de Hensiuslaan plaatsvond. Van een 86 jarige vrouw uit Leiderdorp werd daar haar schoudertas uit een mandje van haar scootmobiel gestolen. Een jongen van ongeveer 18 tot 22 jaar fietste langs de vrouw , pakte de schoudertas uit de mand van de scootmobiel en fietste daarmee weg. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Waddinxveen Beroving bij bank Een getuige van een beroving bij een bank heeft maandag 11 september omstreeks 18.00 uur een 20 jarige Rotterdammer aangehouden. De getuige, een politiefunctionaris in burger, passeerde met zijn auto de bank aan de Juliana van Stolberglaan. De getuige zag een man lopen in de richting van een vrouw die bij de afstortkluis stond. In zijn buitenspiegel zag hij de man opeens een versnelde beweging maken in de richting van de vrouw. De getuige vertrouwde dit niet en heeft zijn auto gekeerd. Bij de bank zag hij dat de vrouw werd beroofd van haar sealbag, en dat er een tweede man bij stond. De mannen zijn er vervolgens rennend vandoor gegaan. De getuige is hen achterna gereden. De mannen kregen de achtervolger in de gaten en renden een grasveld op. De getuige is vervolgens lopend achter de mannen gegaan en heeft uiteindelijk de Rotterdammer aangehouden. De recherche doet verder onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden.