Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 12/09/06

TILBURG, 12 september 2006

De vis wordt duur betaald

TILBURG De politie heeft gistermiddag op het Bernardusplein te Tilburg, een 49 jarige vrouw uit Tilburg aangehouden, voor het plegen van winkeldiefstal. De vrouw had bij een supermarkt, 13 pakjes garnalen in haar tas gestopt. Zonder deze goederen ter betaling bij de kassa aan te bieden verliet ze de winkel. Buiten werd ze aangesproken door een medewerker die haar vervolgens overdroeg aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau legde de vrouw een bekennende verklaring af.

Politie houdt vechtersbazen aan

TILBURG Agenten hebben gisteravond, rond de klok van 19.15 uur, op de Gasthuisring twee Tilburgers aangehouden voor huisvredebreuk en mishandeling. De mannen, van 37 en 39 jaar, waren in het dienstencentrum met elkaar op de vuist gegaan, nadat medewerkers hen diverse malen bevolen hadden het pand te verlaten. Bij het gevecht maakten de mannen ook gebruik van fietskettingen. Gealarmeerde agenten troffen de mannen aan en brachten hen naar het bureau. Buiten een proces verbaal is ook de toegang tot het dienstencentrum per toegangsverbod aangezegd.

Politie pakt snelheidsovertreder

TILBURG De politie controleerde vanmorgen rond 10.00 uur, op de Midden Brabantweg, een 35 jarige automobilist uit Waalwijk. De man reed als bestuurder van een personenauto, kort voor de controle, met een snelheid van 127 kilometer per uur over genoemde weg. De toegestane maximum snelheid aldaar betrof 70 kilometer per uur.
Te hard rijden, vaak in combinatie met te weinig afstand houden, veroorzaakt veel ongelukken. Hoe sneller je rijdt, hoe groter de kans op een ongeval en hoe ernstiger de afloop. Daarom houdt de politie snelheidscontroles juist op die wegen waar veel verkeersslachtoffers vallen.
Buiten een proces verbaal werd ook het rijbewijs van de Waalwijker ingevorderd.

Politie houdt minderjarige aan na mishandeling

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 10.00 uur, een 15 jarige jongen uit Tilburg aangehouden. De jongen had kort na 08.00 uur een 16 jarige jongen en een 15 jarige meisje, beiden uit Hilvarenbeek, zonder enige aanleiding mishandeld. De slachtoffers fietsten, samen met leeftijdsgenoten vanuit Hilvarenbeek, via de Oude Hilvarenbeekseweg richting Tilburg naar school. Op de hoek met de Vogelenzang stond een groepje jongens. De 16 jarige jongen stopte bij deze groep. De rest fietste door en vervolgde hun weg. Zonder enige aanleiding pakte de Tilburger de fiets van de 16 jarige jongen en fietste op het groepje af. Daar mishandelde hij het meisje, door aan haar haren te trekken en te slaan. Ook de 16 jarige jongen, die te hulp schoot werd door de 15 jarige mishandeld. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in wat resulteerde in de aanhouding buiten heterdaad van de 15 jarige. Op het bureau bekende hij het meisje mishandeld te hebben.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf

UDENHOUT De politie is met het opnemen van een aangifte gestart met een onderzoek naar aanleiding van een inbraak in een bedrijf van bouwmaterialen aan de Ambachtsweg te Udenhout. In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden bij het bedrijf kans gezien om meerdere smeedijzeren sierhekken weg te nemen. Om op het terrein van het bedrijf te kunnen komen werd een gaashek en prikkeldraad doorgeknipt. Vervolgens heeft men vanaf het bedrijventerrein de goederen weggenomen. Gezien het gewicht kan het niet anders zijn dan dat meerdere personen bij de diefstal betrokken waren. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over deze diefstal. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het algemene nummer: 0900-8844

Auteur: Desiree Brabers